Women Leading the Energy Transition

 • Innovatieve duurzame Metropool
 • Een eendaags event om vrouwen die bijdragen aan de energietransitie te betrekken, inspireren en verbinden.

  Ontmoet vrouwen die de energietransitie leiden en laat je door hen inspireren. Verdiep je inzicht in hoe de energietransitie sector-overschrijdende samenwerking verandert en maak het mogelijk voor jezelf en meer vrouwen om een ​​snellere, proactieve transitie in gang te zetten.

  Programma

  Dorine Bosman, Chief Investment Officer van Port of Amsterdam, verzorgt de keynote. Ze gaat in op de waarde van vrouwelijk leiderschap in de energietransitie en op het ontwikkelen van veerkracht die gedurfde beslissingen en het vermogen om door verandering te navigeren mogelijk maakt.

  Andere bevestigde sprekers en medewerkers zijn onder meer:

  Marjolein Bot, Lead Energie bij Amsterdam Economic Board
  Prasanna Colluru, directeur Corporate Strategy bij Future Proof Shipping
  Professor Hanneke Takkenberg, uitvoerend directeur, ECWO
  Professor Wolf Ketter, directeur van het Erasmus Centre for Future Energy Business
  Eline Mertens, Programmamanager bij Elinterim
  Chantal van Schaik, ondernemer Biobased Building bij Holland Houtland
  Liesbeth Tuininga-Muilwijk, Founding Partner van Vanadis Power
  Marja Zonnevylle, non-executive Strategic Advisor bij Roosenvylle
  Afkenel Schipstra, Senior Vice President Business Development Hydrogen bij ENGIE

  Breakout 1: Change Track. Ben je op zoek naar inspiratie en begeleiding bij het zetten van de eerste stappen naar een carrière in duurzame energie? Leer van vrouwen die de overstap succesvol hebben gemaakt tijdens deze interactieve workshop.

  Breakout 2: Engage Within. Zie jij volop kansen voor organisaties om bij te dragen aan de energietransitie, maar worstel je om draagvlak te krijgen voor inhoudelijke initiatieven? Begeleiders delen hun beste persoonlijk leiderschapspraktijken in deze interactieve workshop.

  Breakout 3: Accelerate Impact. Heb je al een leidende rol in de energietransitie en wil je je netwerk opbouwen en horen hoe andere leidinggevende vrouwen de uitdagingen van sector-overschrijdende samenwerkingsinitiatieven overwinnen? Workshopbegeleiders geven inzicht in het vinden van netwerkpartners en meer.

   

  De winst van het evenement gaat naar het Dianne Bevelander Memorial Fund, dat is opgericht om de oprichter van ECWO te eren door de erkenning en ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap.

  Voor wie

  Iedereen is welkom en vooral vrouwen met ten minste vijf jaar werkervaring in:

  • Organisaties die zich bezighouden met het opwekken en de distributie van fossiele en/of hernieuwbare energie, inclusief nutsbedrijven en beleidsmakers;
  • Recente nieuwkomers in het energietransitielandschap die een duurzame, op hernieuwbare energie gebaseerde toekomst creëren door fysieke en virtuele opslagontwikkeling aan te bieden;
  • Bedrijven die betrokken zijn bij demand response en flexibiliteit, zoals: energie-intensieve industrie, de automobiel- en mobiliteitsindustrie, logistiek en transport, telecommunicatie, vastgoed- en gebouwenbeheer, automatiserings- en controlediensten, elektrische productie en infrastructuur en beheer van informatiesystemen.