MRA University: Coronacrisis circulaire ramp of ‘blessing in disguise’?

 • Algemeen
 • Heeft het gebruik van wegwerpplastic een boost gekregen? Is het mogelijk om je anderhalvemeterkantoor in te richten op een duurzame manier? Is de coronacrisis een circulaire ramp of een ‘blessing in disguise’?

  Nu de samenleving langzaam weer opstart, moeten en kunnen organisaties zaken anders aanpakken. Al jaren pleit Thomas Rau voor ingrijpende stappen om van duurzaamheid te komen tot levensvatbaarheid. Een circulaire samenleving vraagt om te doen wat in de toekomst nodig is en niet wat er nu haalbaar is. Wie hebben we daarvoor nodig? Welke data hebben we daarvoor nodig? En welke keuzes horen daarbij?

  Kijk mee op dinsdag 2 juni van 16:30-17:30 uur

  Gebruik de app van Zoom of ga naar de website https://zoom.us en voer de volgende ‘Meeting ID’ in: 842 – 8008 – 9765.

  Let op: registratie voor dit webinar is niet verplicht, maar wil je achteraf nog verder praten, op de hoogte gehouden worden van eventuele opvolging of het verslag per mail ontvangen? Dan kun je dit aangeven door dit formulier in te vullen.

  Over Thomas Rau

  Thomas Rau, oprichter van architectenbureau RAU, was architect van het jaar in 2013 en is al jaren een toonaangevend denker en doener op het gebied van de circulaire economie. In 2013 verscheen zijn boek Material Matters. Hij is oprichter van Madaster (een materialen-kadaster) en bedenker van het materialenpaspoort. Hij staat al enkele jaren in de top 10 van de Trouw Duurzame top 100.

  MRA University

  MRA University biedt elke dinsdag van 16:30-17:30 uur online en interactieve colleges van wetenschappers en belangrijke denkers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de regio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.

  De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de Metropoolregio Amsterdam. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.

  Voor in je agenda

  • 2 juni – MRA University met Thomas Rau (RAU)
  • 9 juni – MRA University met Barbara Baarsma (Rabobank Amsterdam)
  • 16 juni – MRA University met Henri de Groot (VU Amsterdam)
  • 23 juni – MRA University met Kees Vendrik (Triodos Bank)
  • 30 juni – MRA University met Valerie Frissen (Universiteit Leiden)

  Eerdere edities bekijk je op de website van MRA University:

  • Professor Henri de Groot (VU Amsterdam) over de impact op de economie
  • Professor Ton Wilthagen (Tilburg University) over de effecten op de arbeidsmarkt
  • Lector Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) over de gevolgen voor transport en logistiek
  • Professor Peter Boelhouwer (TU Delft) over de veranderingen op de woningmarkt
  • Michiel de Vries (Jester) over hoe je scenario’s kan gebruiken om met onzekerheden om te gaan.

  Suggesties?

  Welke wetenschapper moeten we écht vragen voor volgende edities van MRA University? Stuur een e-mail naar events@amecboard.com.