VU Hackathon Battle: Angst beheren via innovatieve technologieën

Algemeen

Waarom deze hackathon?

Aangezien de bevolking in Noordwest-Europa vergrijst, neemt ook de prevalentie van mensen met de ziekte van Alzheimer of posttraumatische stressstoornis toe. Het beheersen van angst is cruciaal voor beide psychische aandoeningen. De zorgcrisis en lockdown-maatregelen van COVID-19 leidden tot een toename van de digitalisering van de zorg. IT4Anxiety streeft ernaar samen te werken met professionals in de geestelijke gezondheidszorg, verzorgers en gebruikers van geestelijke gezondheidszorg om samen innovatieve oplossingen te creëren en te implementeren die voldoen aan de behoeften van de gebruikers.

Het doel van deze hackathon is om proactief met startups samen te werken aan de co-creatie van innovatieve oplossingen die beantwoorden aan de behoeften van professionals in de geestelijke gezondheidszorg, mantelzorgers en gebruikers van geestelijke gezondheidszorg op het gebied van angstmanagement. Gedurende 1,5 dag helpen we 6 startups om hun product verder te ontwikkelen en definiëren we de stappen die ze moeten nemen om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Wat kun je verwachten van de hackathon?

Op de eerste dag vragen we startup-oprichters om hun bedrijf te pitchen, zodat ze aan iedereen kunnen uitleggen wat hun bedrijf doet en wat meer informatie kunnen geven over de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. We organiseren deze dag online via Zoom.

Hackathons zijn een geweldige kans om nieuwe vaardigheden te leren. Dus waarom zou je jezelf niet dat zetje geven om uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met nieuwe technologieën en innovatieve technieken?

Tijdens deze hackathon ervaar je echt de spanning en druk van een kleine innovatie bootcamp en leren we je alles over het op een persoonlijke en interactieve manier presenteren van jouw verhaal met impact. Er zijn mentoren en andere experts om u op weg te helpen en u te helpen meer te leren over innovatiemethoden.

Aan het einde van de hackathon moeten teams hun nieuwe pitch presenteren aan een jury. Zij selecteren twee teams die een voucher van € 1500, – winnen die u naar keuze kunt besteden aan een congres, lezing, workshop binnen het domein van het opzetten van een start-up aan de VU. De tweede prijs wint ook een tegoedbon maar voor € 1000.

Programma van de Hackathon Battle:

Donderdag 18 maart 2021 | 16:00 – 18:15 uur (online via Zoom)

Op donderdag 8 maart komen we digitaal bijeen voor een pre-meeting. Hier leren we elkaar wat beter kennen en laten we je kennismaken met de tools die we gaan gebruiken tijdens de VU Hackathon Battle. De voorbijeenkomst wordt afgesloten met een geweldig optreden van zangeres Celine Cairo. Mensen die niet deelnemen aan het programma, maar slechts een publiek zijn, kunnen tijdens deze uren ook deelnemen.

Vrijdag 19 maart 2021 | 09:00 – 17:00 uur (online via Zoom)

Vrijdag gaan we echt aan de slag: ’s ochtends starten we met een pitch training van David Beckett. David Beckett is een professionele Pitch Coach en Online Presentation Trainer, die meer dan 1400 startups heeft getraind om meer dan € 340 miljoen aan investeringen binnen te halen. Hij werkte ook met enkele van de grootste merken. Tommy Hillfiger, TEDx, Ikea, Rabobank, Philips, om er maar een paar te noemen. In de middag geeft hij je wat extra tips zoals hoe je je pitch kunt verkopen en je lichaamstaal en stem effectief kunt gebruiken.

De pitches starten later op de middag, waar de startups de kans krijgen om hun idee te verkopen aan onze jury. Nadat iedereen zijn pitch heeft gegeven, sluit David Ebert de pitches af met een Keynote van ongeveer 20 minuten. Daarna maakt de jury de winnaar van de VU Hackathon Pitch Battle bekend. Last but not least zal zangeres Celine Cairo ons het weekend inluiden met weer een prachtig nummer en de VU Hackathon Battle loopt ten einde.

Wil je als publiek deelnemen aan het evenement?

Je bent van harte welkom om het programma te volgen op donderdag 18 maart van 16:00 uur tot 18:00 uur en vrijdag 19 maart van 15:00 uur tot 17:15 uur. Registreer een Eventbrite-ticket en een dag voordat het evenement begint, sturen we je een Zoom-link om ons evenement als publiek te bekijken.

Heeft u vragen over dit evenement of wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact op met de organisatie van dit evenement: k.amarti@vu.nl (in het Nederlands of Engels).