Voorlichting MIT 2017

 • Algemeen
 • Zo’n samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Ervaring leert dat niet alle aanvragen aan de vereiste criteria voldoen. Via deze bijeenkomst  word je op weg geholpen bij het maken van een goed onderbouwde aanvraag.

  De Kamer van Koophandel organiseert deze voorlichtingsbijeenkomst samen met de provincie Noord-Holland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

  Voor wie?

  De bijeenkomst is bestemd voor (samenwerkende) MKB-ondernemers en intermediairs die overwegen een aanvraag in te dienen voor deze MIT-R&D tenderregeling. Je krijgt informatie hoe de procedure van de regeling (tender) precies werkt, wat er van belang is om jouw aanvraag goed in te dienen en hoe je jouw kansen op een succesvolle aanvraag kunt vergroten. Daarnaast komen octrooitechnische zaken aan bod en de ondersteuning door de KvK en de provincies. Ook krijg je antwoord op jouw vragen over Europese (landbouw) subsidies.

  Netwerken

  Deze bijeenkomst biedt ook een mooie gelegenheid tot netwerken. Ondernemers kunnen onderling hun MIT-ervaringen uitwisselen en nieuwe contacten opdoen. Tijdens het afsluitende netwerkcafé kunnen ondernemers vragen stellen aan de deelnemende organisaties. Aanwezig zijn:

  • Provincie Noord-Holland
  • Kamer van Koophandel (KvK)
  • Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
  • Octrooicentrum Nederland

  Meer informatie

  Wil je meer informatie over de MIT-regeling, bekijk dan de toelichting.

  Meer weten over de internationale mogelijkheden voor grensoverschrijdende samenwerking? Bezoek dan de netwerklunch voorafgaande aan deze bijeenkomst.

  Het volledige programma vind je hier. 

  Foto: Shutterstock