Van Ambitie tot Aanpak: Zero Waste

 • Circulaire Economie
 • Op dinsdag 3 maart organiseert Green Business Club Nederland het symposium ‘Van Ambitie tot Aanpak: Zero Waste’ om handvatten te geven aan bedrijven en organisaties die hun afvalstromen (verder) willen verduurzamen. In samenwerking met Amsterdam Economic Board, Milieuservice Nederland, Renewi, RVO Nederland en ABN AMRO wordt in Circl, het circulaire paviljoen van Amsterdam Zuidas, een programma gepresenteerd waarbij concrete voorbeelden centraal staan, met Inge Diepman als  dagvoorzitter. Daarnaast neemt Jacqueline Cramer, ambassadeur Circulaire Economie en oud-minister van Milieubeheer, ons in haar keynote mee in het circulaire gedachtegoed.

  Voor wie?

  Het programma is met name interessant voor professionals die zich bezighouden met inkoop, contracten, facilitair management en/of afvalstromen. Naast het plenaire gedeelte, zullen er tijdens het lunchprogramma verschillende deelsessies worden aangeboden waarin verschillende aspecten van de verduurzaming van afval specifiek benaderd worden. Je kunt je hier aanmelden.

  Over Green Business Clubs

  Green Business Clubs (GBC) zijn lokale impactorganisaties bestaande uit bedrijven en organisaties in een bepaald gebied. Samen werken zij een de verduurzaming van dat gebied én de eigen bedrijfsvoering. Er zijn lokale GBC’s in onder meer Amsterdam Zuidas, Den Haag Beatrixkwartier, Utrecht Stationsgebied, Eindhoven Spoorzone, Bunnik, Twente en Zaanstad. Het landelijke platform GBC Nederland biedt ondersteuning aan de lokale clubs en zorgt voor verbinding en het delen van kennis. Er zijn ruim 230 bedrijven aangesloten bij het GBC-netwerk.

  Hoe werkt de Board aan de circulaire transitie?

  Lees hier meer over het programma.