Vaksessie #3: Impact meten en verbeteren

 • Circulaire Economie
 • Inkopen met Impact vraagt veel van de samenwerking binnen een organisatie. Daarom is de Board gestart met de Impacttrack – Focus op Facilitair. Dit sluit aan bij het commitment om in 2030, 100% van de facilitaire diensten, producten en leveringen binnen de Metropool Amsterdam met impact in te kopen. Door het bundelen van de krachten en door te leren van andere organisaties kunnen we de impact versnellen.

  Wat houdt de Impacttrack in?

  Teams van ca vijf deelnemers vanuit verschillende invalshoeken en/of afdelingen van organisaties uit de Metropoolregio doen mee. Zij nemen samen minimaal één concreet inkooptraject mee waarmee zij binnen een half jaar impact willen maken. Zo zorgen we dat kennis die wordt opgedaan direct wordt geborgd.

  Alle deelnemers nemen deel aan een brede introductiesessie. Hierin leggen we samen de basis voor “Inkopen en Leveren met Impact” en komt elk vakgebied in beknopte vorm aan de orde. Doel is dat deelnemers van elkaar begrijpen wat er nodig is om te kunnen Inkopen met Impact. Wat is het speelveld waarin elk van hen opereert? Secundair doel is om een intern netwerk te creëren binnen een organisatie.

  Alle deelnemers nemen deel aan een van de vaksessies. Hierin gaan we dieper in op een specifiek vakgebied, zoals communicatie, financieel, juridisch, inkopen en aanbesteden, innovatie of duurzaamheid en MVO. Doel is dat de deelnemers verdiepende kennis opbouwen en tools aangereikt krijgen om echt aan de slag te kunnen gaan met Inkopen met Impact. Secundair doel is om een extern netwerk op te bouwen met vakspecialisten van andere organisaties.

  Vaksessie #3

  Bijna elke organisatie in onze regio houdt zijn eigen duurzaamheidsresultaten bij. Dit gebeurt overal anders of op verschillende manieren, waardoor vergelijking niet altijd op gaat. In vaksessie #3 gaan we samen aan de slag. Want hoe presteer je eigenlijk t.o.v. de andere deelnemende organisaties? En met welke productgroep maak je nu eigenlijk de meeste impact?

  Meer informatie en het volledige programma van de vaksessie volgt later.

  Wil jij ook een vraag, kennis of een voorbeeld delen, of heb je een suggestie voor een expert om uit te nodigen, laat het ons dan weten via inkopenmetimpact@amecboard.com.

   Vaksessie #3 is onderdeel van een traject waarvoor de inschrijvingen nu zijn gesloten. Heb je interesse in deelname aan een vervolgtraject of wil je meer over de uitkomsten van deze sessie weten? Neem contact met ons op.