Transitieversneller | Samen investeren in de Metropool van Morgen

 • State of the Region
 • Samen investeren in de Amsterdamse Metropool van Morgen.

  Dit is een side-event, voorafgaand aan State of the Region 2022: dé netwerkdag van de Metropool Amsterdam.

  In de afgelopen maanden is uitgebreid gesproken over hoe we investeringen in de digitale en duurzame transitie kunnen bundelen. Welke kansen zijn er bij het Rijk en de EU? Tijdens dit side-event zoomen key spelers uit de Metropool Amsterdam in op enkele investeringslijnen. We bespreken wat nodig is voor een versterkte samenwerking om de Metropool Amsterdam een transitie-impuls te geven.

  Programma

  Over de Metropool van Morgen

  Nina Tellegen, algemeen directeur Amsterdam Economic Board en Emiel Reiding, secretaris-directeur Metropoolregio Amsterdam openen het programma met een welkom. Nina presenteert de Transitieversneller – samen investeren in de Metropool van Morgen.

  Daarna gaan wij gesprek over:

  • Samen investeren in AI – met Nanda Piersma, lector Responsible IT Hogeschool van Amsterdam en net-benoemd Kroonlid van de Sociaal-Economische Raad;
  • Samen investeren in biobased en modulair bouwen – met Thijs Kroese, wethouder gemeente Purmerend;
  • Samen investeren in Waterstof – met Dorine Bosman, Chief Investment Officer Port of Amsterdam.

  Met de aanwezigen praten we verder. Hoe versterken we de samenwerking om financiering bij elkaar te brengen?

  Dit event is op uitnodiging. Wil je er graag bij zijn? Er zijn nog plekken beschikbaar. Stuur een bericht naar info@amecboard.com. Dan gaan wij ons best voor je doen.

  Achtergrondinformatie

  In de afgelopen maanden is met veel partijen gesproken over welke investeringen nodig zijn om transities te versnellen in de Metropool Amsterdam. Voortbouwend op de kracht van de metropool stellen we in dit inspiratiedocument een aantal investeringslijnen voor waarop een sterkere samenwerking nodig en mogelijk is. Het doel hiervan is: financiering voor transitieversnellende projecten bij elkaar te brengen. Hierbij kijken wij ook naar de mogelijkheden vanuit Den Haag en Brussel.

  Dit is de eerste keer dat zo’n regionale agenda is opgesteld en daarmee is het werk niet gedaan. Het is een dynamisch document dat vraagt om verdieping en regelmatig geactualiseerd zal worden. Dit event is een aftrap voor een versterkte samenwerking, die we graag samen met partners vormgeven.

  State of the Region is een event van Amsterdam Economic Board in samenwerking met Metropoolregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam en amsterdam&partners.

  Lees ook het verslag over State of the Region 2021.