Symposium 'Twee jaar Practoraat Creatief Vakmanschap'

 • Talent voor de Toekomst
 • De expositie toont het werk van het hybride leven van onze succesvolle creatieve makers. Uiteraard presenteert practor Marieke Gervers hoe zij, samen met haar creatieve team, haar masterplan voor het beroepsonderwijs van de toekomst in praktijk brengt.

  Keynote prof. Jan Rotmans

  De Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt maken een sterke transitie door. Door technologisering en globalisering verdwijnen steeds meer banen en beroepen zoals we die tot nu toe kenden. Welke waarde hebben onze vakmensen in het nieuwe tijdperk? Prof. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, geeft een keynote over de maatschappelijke veranderingen van het tijdperk.
  Het Practoraat Creatief Vakmanschap ontwikkelt sinds 2015 faciliteiten waarmee het de creatieve vakmanschapsleerlijn versterkt en aanvult. In co-creatie bouwt het practoraat met andere creatieve mbo-scholen in Amsterdam een makende, lerende plek waar creatieve makers de mogelijkheid krijgen om zich na hun afstuderen verder te ontwikkelen op een manier die aansluit bij hun ondernemende en praktijkgerichte manier van werken. Het practoraat ziet succesvolle ondernemende alumni als de
  ‘pioniers van het nieuwe werken’ en leert van hen door intensief met ze samen te werken.
  Aanmelden kan via info@practoraatcreatiefvakmanschap.nl.