Sociaal ondernemen in de zorg

 • Gezondheid
 • Om impact te kunnen maken als startup in de zorg of als sociaal maatschappelijke onderneming, moet je ook zakelijk succesvol zijn. AHTI Connect werpt in deze webinar dan ook de vraag op: Hoe kun je zowel zakelijk als maatschappelijk succesvol ondernemen in de zorg?

  Neem nieuwe kennis tot je, stel vragen en ga de discussie aan rondom dit onderwerp. Ben je zelf niet in de gelegenheid om dit evenement online bij te wonen? Stuur dan deze pagina door naar collega’s of relaties die deze bijeenkomst interessant kunnen vinden.

  Voor wie

  Toegang voor deze webinar is gratis en zal plaatsvinden in Zoom. Let op: Het event is deels in het Nederlands en deels in het Engels. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Klik snel op de aanmeld button, rechts op deze pagina en nodig ook je collega’s uit. Graag tot donderdag 20 mei van 09:30 tot 11:00.

  Sprekers

  Lee Greene

  Lee Greene

  sociaal ondernemer en startup/scale-up adviseur

  Lee Greene werkt veel met startups en won o.a. de SEIF Global Social Entrepreneurship Award for Integration and Prevention (2016). Hij zal vertellen over sociaal ondernemerschap en ‘entrepreneurship for doing good’. Over o.a. de keuze voor startups om zich te vestigen als een profit versus non-profit onderneming en hoe je kunt omgaan met de inkomsten en winst die je als sociale startup maakt.

  Nynke Struik

  Nynke Struik

  programmamanager sociaal ondernemen bij de Rabo Foundation

  De Rabo Foundation financiert sociale ondernemingen in de startup en scale-up fase om ze te helpen groeien om nog meer impact te kunnen maken. Maar hoe beoordeelt een impactfinancier aanvragen en aan welke voorwaarden moeten sociaal ondernemers voldoen? Deze vragen staan centraal in haar presentatie.

  Roxanne Nievergeld

  Roxanne Nievergeld

  Implementation & Impact Specialist bij Luscii

  Roxanne Nievergeld vertelt hoe scale-up Luscii aan het begin van de coronacrisis alles uit handen lieten vallen en binnen korte tijd i.s.m. het OLVG de ‘coronacheck’ operationeel maakte. Dit deden ze om Nederlanders te helpen om op een zo laagdrempelige manier de mogelijke besmettingen snel op te sporen. Deze technologie rolden zij i.s.m. PharmAccess Foundation uit naar Afrika (Ghana, Kenia & Nigeria) om ook daar besmettingen snel te kunnen opsporen. Van daaruit is nu een nieuw pilotproject gestart om chronische aandoeningen tijdig te signaleren. Roxanne vertelt over hoe een scale-up zoals Luscii vanuit sociaal maatschappelijke waarden succesvol onderneemt.