Regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2018

 • Gezondheid
 • De Amsterdam Economic Board organiseert op 23 januari 2018 samen met Sigra, Rabobank en de Kamer van Koophandel, de voorronde voor de  Zorginnovatieprijs 2018.

  Uit alle inschrijvingen zijn de 6 meest veelbelovende innovaties uit de provincies Noord-Holland en Flevoland geselecteerd. Deze genomineerden presenteren zich op 23 januari aan een jury en het publiek. Tijdens de jury beraadslaging deelt key note Leonard Witkamp zijn visie op de toekomst van de zorg met je.

  Keynote:
  Leonard Witkamp – KSYOS Telemedisch Centrum
  Hoe modern is ons huidige zorgstelsel, als een patiënt soms weken moet wachten voordat deze bij een specialist terecht kan? Leonard Witkamp deelt zijn visie op de zorg, die door eHealth toepassingen een stuk sneller, goedkoper, beter en toegankelijker wordt. Hoe ziet het ziekenhuis van de toekomst eruit? Is de zorgsector klaar voor de toekomst? Nieuwsgierig? Het programma start rond 15.30 en wordt om 18.30 afgesloten.

  De winnaar van de regionale voorronde krijgt 2 toegangskaarten voor het internationale congres innovation for health.  Ook levert het veel publiciteit op en toegang tot het uitgebreide netwerk van de Amsterdam Economic Board en dat van onze partners Rabobank, Sigra en de Kamer van Koophandel. De winnaar ontvangt ook een gratis (jaar)lidmaatschap van de Netwerk Council. Het pitch event is een onderdeel van de ehealth Week 2018.

  Jury

  De jury van de regionale voorronde bestaat uit:

  • Roland Zeggers – Director Healthtech Venture Builders NLC
  • Richard Osinga – CEO Alii Care
  • Marcel Kooij – Bestuurslid WSO en Sigra
  • Karlijn Korten – Manager Programmes Zilveren Kruis

  Finale

  De winnaar van de regionale voorronde gaat door naar de finale op 15 maart tijdens het internationale Health Valley Event in Nijmegen en maakt kans op de publieksprijs van 5.000 euro of de vakjuryprijs van 10.000 euro. De nationale Zorginnovatieprijs wordt in 2018 voor de derde keer uitgereikt.

  Het publiek mag op 23 januari nog een wildcard winnaar kiezen. De winnaar van deze wildcard maakt alsnog kans om door te gaan naar de finale van 15 maart.

  Zorg2025

  De regionale voorronde wordt georganiseerd door de samenwerkingspartners die de Zorg2025 netwerkbijeenkomsten organiseren. Dit zijn de Board, SIGRA, Kamer van Koophandel en Rabobank Amsterdam. Zorg2025 netwerkbijeenkomsten worden één keer per kwartaal georganiseerd voor zorg/welzijnsaanbieders, innovatieve ondernemers en onderzoekers in de zorg. Met deze ontmoetingen willen de samenwerkingspartners partijen in de health sector bijeen brengen en zicht bieden op ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van (ICT-) technologie in de zorg. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats in maart 2018.