Panel ‘Digitial skills for citizens’ empowerment’

Voor corona had 52% van de Europese werknemers behoefte aan omscholing; naar verwachting heeft vandaag de dag bijna 100% van de Europese beroepsbevolking enige vorm van omscholing en/of bijscholing nodig.

Dit panel vindt plaats tijdens de Europese Week van de Regio’s en Steden. Doel van het panel is om te pleiten voor publieke en private partnerschapsmodellen, waarbij zowel overheden als bedrijven als werkgevers gezamenlijk investeren om relevante digitale vaardigheden te ontwikkelen en deze af te stemmen op de lokale marktvraag naar digitaal talent.

Met vertegenwoordigers van zowel de regionale overheden (Amsterdam Economic Board, Kamer van Koophandel van Madrid) als experts uit het bedrijfsleven (Amazon AWS, Airbus) zullen we bespreken hoe we de bestaande mechanismen voor opleidingen kunnen versnellen en hoe we schaalbare resultaten kunnen bereiken door middel van digital en blended learning.

Natalija Counet, Challenge Lead Talent voor de Toekomst, neemt namens de Amsterdam Economic Board deel aan het panel.

Lees hier het volledige programma.

#slimgroengezond

Wil je voortaan ons laatste nieuws en aankomende (online) events ontvangen? Volg ons dagelijks op TwitterLinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update