Opening van AI for Oncology lab

 • Digitale Connectiviteit
 • Gezondheid
 • Het Nederlands Kanker Instituut en de Universiteit van Amsterdam werken samen in het AI for Oncology Lab. Zij bundelen hun krachten in de ontwikkeling van AI-algoritmes om de behandeling van kanker te verbeteren.

  Het AI for Oncology lab gaat officieel en feestelijk van start en jij bent uitgenodigd. Schrijf je in voor de opening en na de inschrijving ontvang je een link.

  Op het programma staan twee keynote sprekers:
  Prof. dr. ing. Horst K. Hahn, directeur van het Fraunhofer Instituut voor Digitale Geneeskunde MEVIS en hoogleraar Medische Beeldvorming aan de Jacobs Universiteit Bremen (De toekomst van AI in de Oncologie)
  Dr. Ritse Mann, Radioloog aan het Radboudumc en het Nederlands Kanker Instituut (Het klinisch potentieel van AI voor Oncologie)

  Een overzicht van het AI for Oncology Lab wordt gegeven door
  Prof. dr. ir. Clarisa Sánchez Gutiérrez, hoogleraar AI en Gezondheid aan de Faculteit Bètawetenschappen van de UvA en aan de Faculteit Geneeskunde van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum
  Prof. dr. ir. Jan-Jakob Sonke, themaleider beeldgeleide therapie bij het Nederlands Kanker Instituut en bijzonder hoogleraar Adaptieve Radiotherapie aan de Faculteit der Geneeskunde van de UvA
  Dr. Jonas Teuwen, junior groepsleider bij het Nederlands Kanker Instituut gericht op AI voor de oncologie

  Bestuurders van zowel het Nederlands Kanker Instituut als de Universiteit van Amsterdam zijn vertegenwoordigd bij deze feestelijke uitreiking.
  Prof. dr. René Medema, voorzitter van de Raad van Bestuur, directeur Onderzoek, Nederlands Kanker Instituut
  Drs. Marien van de Meer, lid van de Raad van Bestuur CFOO Nederlands Kanker Instituut
  Prof. dr. Geert ten Dam, Voorzitter van het College van Bestuur en hoogleraar Onderwijskunde, Universiteit van Amsterdam