Online Q&A: Duurzaamheid en zonnecel-energie

 • Algemeen
 • Kom naar de volgende Q&A-sessie op donderdag 27 mei over de spannende ontwikkelingen op het Amsterdam Science Park. Laat je inspireren door vooraanstaande wetenschappers en stel je vragen.

  Het thema van deze maand is duurzaamheid en zonnecellenergie. Gastspreker Erik Garnett zal het duurzaamheidsprogramma introduceren bij AMOLF op het Amsterdam Science Park.

  Als leider van de Nanoscale Solar Cells-groep zal Garnett uitleggen hoe onderzoek in nanotechnologie de manier waarop we duurzame energie gebruiken kan veranderen. Onderzoek naar de nanostructuren van zonnecellen kan ons begrip van lichtabsorptie, ladingsscheiding en transport verbeteren. Dit werk zou kunnen leiden tot nieuwe innovaties in de energietransitie, elektrochemie en circulaire energie.

  Dit is slechts één voorbeeld van de fascinerende ontwikkelingen die plaatsvinden op Amsterdam Science Park. Kijk uit naar de volgende sessie om meer te leren van innovatoren op het gebied van wetenschap en technologie. Dit is een Engelstalig event.

  Achtergrondinformatie

  Amsterdam Science Park is de thuisbasis van een van de grootste concentraties van bètawetenschappen in Europa. Een smeltkroes van innovatie. Bedrijven die op zoek zijn naar samenwerking kunnen hier samenwerken met briljante studenten, wetenschappers en collega-ondernemers. Gezamenlijk ontwikkelen zij revolutionaire oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en de uitdagingen van morgen.