NLP voor Health Research Meetup

 • Gezondheid
 • Programma

  12:00 Introductie & Welkom
  12:05 Talk #1 NLP 4 COVID: een diepgaand Active Learning Covid-19 Relevantie-algoritme om wetenschappelijke kernartikelen te identificeren
  12:30 Talk #2 TBA
  12:50 Q&A
  13:00 Einde!

   

  𝗧𝗮𝗹𝗸 # 𝟭 𝗯𝘆 𝗭𝘂𝗯𝗮𝗶𝗿 𝗔𝗳𝘇𝗮𝗹
  Zubair Afzal is een Principal NLP Scientist bij Elsevier. Hij heeft een PhD in Clinical Text Mining en een Professional Doctorate in Engineering. Hij werkt al meer dan 5 jaar in Elsevier. Zijn belangrijkste interesses liggen op het gebied van NLP en NLU met behulp van deep learning-methoden.

  Sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie hebben de academische en wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap, evenals de industrie en regeringen over de hele wereld, op een ongekende manier hun krachten gebundeld om de dreiging te bestrijden. In deze strijd tegen het virus dat verantwoordelijk is voor de pandemie, is de sleutel voor elke vooruitgang de tijdige, nauwkeurige, collegiale toetsing en efficiënte communicatie van nieuwe onderzoeksresultaten. Ze presenteren een nieuw raamwerk om de informatiebehoefte van het efficiënt filteren van de wetenschappelijke bibliografie voor relevante literatuur rond COVID-19 aan te pakken. De bijdragen van hun werk worden als volgt samengevat: ze definiëren en beschrijven de informatiebehoefte die de belangrijkste vereisten voor de relevantie van COVID-19-artikelen omvat, we presenteren en publiceren een door experts samengestelde benchmark voor de taak, en we introduceren CORA ( Covid Relevancy Algorithm), een diep actief leermodel om essentiële wetenschappelijke artikelen te identificeren.

  𝗧𝗮𝗹𝗸 # 𝟮 𝗯𝘆 𝗧𝗕𝗔

  Dit is een Engelstalig event.