Meetup #7 Green Deal Circulair Textiel

 • Innovatieve duurzame Metropool
 • De 7e Community meetup GreenDeal Circulair Textiel is dinsdagmiddag 28 juni. Deelname aan dit event is op uitnodiging.

  Programma

  Professor Jose Teunissen verzorgt een inspirerende keynote. Zij belicht de circulaire economie vanuit het perspectief van mode. Ook gaat zij in op hoe andere landen innovatie inzetten, vanuit expertise, context of problematiek.

  Vervolgens geven we het podium aan Rosanne van der Meer van New Industrial Order (N.I.O.). Zij geeft een toelichting op hun lab voor fashion on demand en de kansen die 3D breien biedt voor lokale textielproductie. Daarnaast zal Bente Arts van de TU Delft een toelichting geven op de ontwikkeling van 3D weven, een innovatie die weeftechniek geschikt maakt voor ‘on demand’ en de weg vrijmaakt om zonder afval kleding te produceren.

   

  Wil je voorafgaand aan de meetup deelnemen aan een korte tour door het museum? Stuur dan een bericht naar info@amecboard.com (we hebben een beperkt aantal plaatsen en vol=vol.)

  Tussen 17:00 en 18:00 uur is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

  Sprekers

  José Teunissen

  José Teunissen

  Hoogleraar Fashion Theory

  Professor José Teunissen is decaan van de School of Design and Technology aan het London College of Fashion, UAL, en hoogleraar Fashion Theory. Haar onderzoek richt zich op de transformationele impact van Fashion Tech. In die context was zij de hoofdonderzoeker van drie door Europa gefinancierde projecten (E4FT, FT Alliance, DeFINE). .
  Ook werkt ze als freelance Fashion Curator. In 2018 realiseerde ze als curator van de Arnhem Biënnale de tentoonstelling Searching for the New Luxury.

  Van 2002-2016 was ze lector Modetheorie bij ArtEZ, waar ze het Centre of Expertise Future Makers oprichtte, en was ze boegbeeld van Next Fashion 2012-2016.

  Bente Arts

  Bente Arts

  TU Delft