Presentatie Manifest Responsible Digital Cities

 • Digitale Connectiviteit
 • De beloften van nieuwe technologieën voor steden zijn groot. Voor zowel individuen als organisaties is er in een slimme stad ruimte voor groei en ontwikkeling. Maar worden steden naast slimmer ook wijzer? Profiteert iedereen evenredig van de digitale revolutie? En wat gebeurt er met de data en wie ontwikkelt de algoritmen?

  Deze vragen stonden centraal tijdens drie sessies van ‘designing responsible digital cities’. Het resultaat hiervan presenteren we op dinsdag 31 oktober en daarna dagen we jou uit om nieuwe pilots, experimenten en initiatieven te starten die hier vorm aan geven. De beste resultaten laten we zien tijdens het We Make the City festival in juni 2018.

  Programma

  Inloop 15:30 uur
  Start 16:00 uur

  Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Presentatie van het Manifest door Franc Weerwind – burgemeester van Almere.
  • Paneldiscussie over de verantwoorde digitale stad, onder leiding van Natasja van den Berg. De panelleden zijn: John Sinteur – Founder Radically Open Security, Steven Gort – Datafluisteraar bij ICTU, Ruurd Priester – Research Fellow Citizen Data Lab, HvA en Ruben van der Vleuten – Founder design studio Frolic en initiatiefnemer van het IoT manifesto.
  • Verrassende pitches door startups, bedrijven en projecten. Waaronder door AMS over Democracy by Design, Schluss over hoe we het internet terug kunnen geven aan de gebruiker en het Decode project over hoe we citizen en sensor data kunnen inzetten voor gemeenschappelijk gebruik.
  • Data is of Data zijn?’ – een gesproken column door Theo van der Vlugt.