MaaS Meetup # 5 – ‘De Wrap Up’

 • Mobiliteit
 • Ontwikkelingen rond MaaS zijn zowel landelijk als binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) nog relatief onbekend. Om de adoptie van MaaS in de regio te versnellen, organiseert de Board een serie van vijf bijeenkomsten waarin we verschillende partijen uitdagen om mee te denken en een bijdrage te leveren aan deze versnelling.

  We nodigen je graag uit voor de laatste bijeenkomst van de reeks:

   

  MaaS Meetup #5: “Wrap Up”

  MaaS in de Metropoolregio Amsterdam: van denken naar doen!

  Ma(a)Sterplan Amsterdam
  De gemeente Amsterdam komt met haar Ma(a)sterplan in actie en daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Finn van Leeuwen (Gemeente Amsterdam) praat je bij.

  Zuidas Mobility Experience
  MaaS Meetup #1 ging over het living lab ‘Zuidas aan de MaaS’. De Zuidas Mobility Experience maakt dat waar! Leaserijders op de Zuidas worden uitgedaagd hun auto een maand lang te laten staan in ruil voor Mobility as a Service. Robert Valentine (Zuidas Amsterdam) vertelt over de Experience én we krijgen een update van ervaringen van één van de deelnemers!

  Whim van start in de regio Amsterdam 
  Whim is een initiatief van Maas Global, die met Mobility as a Service de ambitie heeft om de mobiliteitsmarkt als een soort Spotify of Airbnb te veroveren. Whim draait al een tijdje op proef in de Finse hoofdstad Helsinki en gaat ook van start in de Metropoolregio Amsterdam. Ralph de Jong (Maas Global) gaat in op de service die Whim in onze regio gaat bieden.

  MaaS Meetups: hoe gaan we samen verder?
  De MaaS Meetups hebben geleid tot een actief netwerk in de Metropoolregio Amsterdam. De Board heeft dit netwerk in kaart gebracht, maar hoe nu verder? Richard Hoving (Amsterdam Economic Board) en Julie van Heteren (Kwartiermaker MRA Smart Mobility Programma 2018 – 2022) praten je bij over de plannen op het gebied van MaaS in de regio.

  Kom ook; denk mee en praat mee!