LSH010 ontbijt – DNA sequencing & gepersonaliseerde behandelingen in de zorg

 • Gezondheid
 • DNA sequencing & gepersonaliseerde behandelingen in de zorg, een virtueel ontbijt georganiseerd door LS&H 101. Smart Health Amsterdam presenteert hierbij ook een smart sessie.

  Programma

  Virtuele inloop

  Welkom door Glen Schrijvers

  Talkshow, LSH010 case: Wil jij meer weten over hoe een algoritme hét verschil gaat maken bij patiënten met Alvleesklierkanker? Prof. dr. Casper van Eijck, Pancreato-biliair Chirurg bij het Erasmus MC en Berry Kriesels, Founder en CEO van Omnigen, presenteren hun case over een beter behandelplan voor Alvleesklierkankerpatiënten met behulp van een algoritme.

  Hiernaast licht Ruud van Raak, Programmamanager managementautoriteit Kansen voor West, toe waarom Kansen voor West positief heeft geoordeeld over het project van Omnigen en belicht hij wanneer de volgende REACT ronde van start gaat.

  “Alvleesklierkanker heeft een 5-jaar overlevingspercentage van slechts 6%. Bekend is dat 45,3% van de patiënten niet de gewenste response op de standaard chemokuur behandeling (FOLFIRINOX) heeft. Daar komen de zware bijwerkingen en een hevig verminderde kwaliteit van leven nog bij. Deze patiëntengroep is gebaat bij een andere behandeling. Omnigen heeft een algoritme ontwikkeld waarmee met circa 90% zekerheid, responders en non-responders van elkaar gescheiden kunnen worden. In de EU gaat het ieder jaar om 57.000 patiënten met € 60.000 medicijnkosten per behandeling per patiënt. Met behulp van dit algoritme kunnen we dus echt een verschil in de zorg gaan maken!”

  Partners: Omnigen (Delft), Erasmus MC (Rotterdam)

  Visie CZ zorgverzekeraars op gepersonaliseerde zorg en gepersonaliseerde zorgtrajecten: Madelon Johannesma, Programmamanager Zorginnovatie CZ, geeft een presentatie om de visie van CZ op gepersonaliseerde zorg toe te lichten en gepersonaliseerde zorgtrajecten te bespreken.

  Visie Google op DNA sequencing & gepersonaliseerde behandelingen in de zorg: Rokesh Jankie

  LSH010 Highlights & aankondiging smart sessies: Smart sessie 1 – opportunities for eHealth entrepreneurs in the Gulf region. Smart sessie 2 – Leerinnovatie Wisbits in de zorg. Smart sessie 3 – Smart Health Amsterdam

  Wrap up

  Achtergrondinformatie

  Bent u geïnteresseerd in het netwerkontbijt en wilt u zich aanmelden als spreker?

  Neem dan gerust contact op met het programma comitée en stuur uw aanmelding en reden van aanmelding naar: info@lifesciencesandhealth010.nl.