LIVECAST: Wereldsteden praten over duurzaam herstel

Kunnen steden herstellen van de huidige crisis en tegelijkertijd CO2 uitstoot verminderen? San Francisco, Vancouver, Kopenhagen, Hamburg en Amsterdam delen hun strategieën.

In september van dit jaar zou de jaarlijkse bijeenkomst van Carbon Neutral City Alliance (CNCA) plaatsvinden in Amsterdam. CNCA is een netwerk van 22 wereldsteden die zich inzetten voor een vermindering van CO2-uitstoot met ten minste 80% vóór 2050. Vanwege Covid-19 vindt het evenement online plaats en richt zich op groen herstel van steden. Hoe vinden en creëren de steden binnen het netwerk kansen in duurzame ontwikkeling om werkgelegenheid en economische groei te stimuleren?

In dit publieke programma zal wethouder Duurzaamheid Marieke van Doorninck spreken in de studio van Pakhuis de Zwijger met vertegenwoordigers van San Francisco, Vancouver, Kopenhagen en Hamburg, over wat hun steden doen om zich aan te passen aan de crisis. Hoe combineren ze het vergroenen van de economie met andere urgente stedelijke behoeften, zoals banen, huisvesting en de strijd tegen ongelijkheid? Hoe ondersteunt de overheid hun inspanningen? En wat kunnen ze van elkaar leren?

Met in het programma onder andere:

Marieke van Doorninck

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid

Johanna Partin

Director Carbon Neutral Cities Alliance

Jørgen Abildgaard

Executive Climate Program Director Copenhagen

George Benson

Climate Change, Economic Development, Inclusion and Equity for the Vancouver Economic Commission

Anselm Sprandel

Head Energy & Climate Hamburg

Timothy Doherty

Policy manager San Francisco Municipal Transport Agency

Bert Tieben

Methodoloog SEO Economisch Onderzoek

Schrijf je gratis in en neem deel aan het gesprek (engelstalig).

#slimgroengezond

Wil je voortaan ons laatste nieuws en aankomende (online) events ontvangen? Volg ons dagelijks op TwitterLinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update