‘Innovatie in de zorg: hoe helpen we ouderen nu en in de toekomst?’

 • Gezondheid
 • Robert Thijssen (SIGRA) zal ingaan op de huidige situatie in ouderenzorg en vertellen wat voor innovaties er mogelijk zijn om deze specifieke zorg te kunnen verbeteren. Een succesvol praktijkvoorbeeld is de wijk kliniek, ontwikkeld door Cordaan, Amsterdam UMC en Zilveren Kruis. Monique Slee (Cordaan) zal vertellen over het belang van een dergelijke voorziening als onderdeel van de totale zorg in Amsterdam. Dit zorgconcept biedt een ziekenhuisbehandeling en herstel voor kwetsbare ouderen in de eigen wijk aan. Wat zijn de voordelen van een dergelijke zorgvoorziening? Hoe kunnen wij ouderen zowel nu als in de toekomst helpen?

  Op dinsdag 11 februari van 16:30 tot 18:30 kun je je expertise delen, vragen stellen en de discussie aan gaan rondom dit onderwerp. Neem nieuwe kennis tot je en kom samen tot nieuwe inzichten.

  Sprekers

  * Robert Thijssen is Programme Leader Health Innovation Lab bij SIGRA. SIGRA werkt aan optimale samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties onderling en tussen deze organisaties en hun stakeholders, met als doel in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord zinvolle gezondheidszorg en welzijn mogelijk te maken.

  * Monique Slee is directeur specialistische zorg ouderen bij Cordaan en is verantwoordelijk voor de Wijkkliniek. Cordaan is een zorgorganisatie voor iedereen die zorg, ondersteuning of begeleiding nodig heeft op verschillende locaties en ook zo veel mogelijk thuis. Zij is een van de grootste zorgorganisaties in Amsterdam, die ook haar verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad.

  Kom je ook?

  Toegang tot dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via Eventbrite! Ahti Connect ziet je graag op dinsdag 11 februari! Locatie: Amsterdam Health & Technology Center (AHTC), Paasheuvelweg 25 Amsterdam. AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.