Het Eetparadijs

 • Gezondheid
 • Lancering netwerk ‘Ondernemers voor een gezond Amsterdam’

  Ook zal wethouder Eric van der Burg tijdens deze avond het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam lanceren. Ondernemers voor een Gezond Amsterdam is een netwerk van ondernemers die actie willen ondernemen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken.

  Programma

  Revka Bijl liep door de Jan Evertsenstraat in om boodschappen te doen. Lukte het haar om de verleidingen op straat te negeren? In een poëtisch uitstapje doet ze verslag.

  In de buurt van middelbare scholen in Amsterdam-Oost en Zuidoost brachten we het voedselaanbod en -marketing in kaart. Welke conclusies kunnen we trekken? Coosje Dijkstra (VU) licht de resultaten toe.

  Wilbert van de Kamp verbleef 24 uur op Amsterdam Centraal Station. Welke mensen kwam hij tegen en waar is de goedkoopste combi-deal te vinden? Wilbert praat je bij en verloot zijn toiletkortingsbonnen, die je bij eetspots op CS kan inzetten. 

  De gemeente Amsterdam bekommert zich al langere tijd om gezonde Amsterdammers met hun Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Wethouder Eric van der Burg vertelt over de geleerde lessen in 5 jaar AAGG.

  Het Parool publiceert 5 weken lang over de Amsterdamse voedselomgeving, waar kwam Parool-journaliste Hiske Versprille achter?

  Meer informatie en aanmelden

  Meer informatie over dit evenement is hier te vinden. Je kunt je ook via deze link aanmelden.