Healthcare Hackaton

 • Gezondheid
 • Aanmelden voor deelname is mogelijk op de website van Hacking Healthcare.

  Voor wie?

  Voor het tweedaagse evenement kunnen professionals vanuit allerlei disciplines zich aanmelden, onder wie zorgprofessionals, bestuurders, designers, verzekeraars, programmeurs, onderzoekers, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen, innovators, strategen en ondernemers. Samen bundelen ze de krachten om ideeën tot leven te brengen die het verschil kunnen maken voor de toekomst van de gezondheidszorg.

  Drie thema’s

  Tijdens de hackathon werken de deelnemers in teams aan oplossingen voor drie thema’s. Het eerste thema is zorgpad optimalisatie; hoe maken we de gang van de patiënt langs diverse zorgverleners inzichtelijker, zodat hij of zij beter de regie kan nemen? Andere teams onderzoeken wat augmented reality kan toevoegen. Het derde thema is herlocatie van de gezondheidszorg: hoe kan e-health ingezet worden om de zorg dichter bij de patiënt te brengen? Het winnende concept wordt met partners verder ontwikkeld. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van professionals uit de zorg en ICT.

  Meer informatie

  Informatie over het programma en over aanmelding is te vinden op de website van Hacking Health. Skipr zal tijdens het evenement ook verslag doen. 

  Foto: Shutterstock