Hacking Health Amsterdam 2020 wordt Online Next Step-athon

 • Gezondheid
 • Van problemen uit de praktijk naar oplossingen die werken!
  Amsterdam wil dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Dit prachtige doel is alleen bereikbaar door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Patiënten hebben net als professionals uit zorg en welzijn, onderzoekers en andere creatieve denkers vaak goede ideeën over hoe de zorg en welzijn beter kunnen. Meestal blijft het echter bij een idee. Tijdens HHA werken we deze ideeën uit tot een oplossing. Uniek is de betrokkenheid van een groot aantal zorg- en welzijnspartners. Van dak- en thuisloze opvang tot academisch ziekenhuis, van GGZ tot thuiszorg, alle relevante partijen rondom de burger zijn erbij.

  Deelnemen
  Ben jij die enthousiaste Amsterdammer, zorgverlener, patiënt, ontwerper, programmeur, ondernemer of student die graag meedenkt over oplossingen voor zorg en welzijn? Dan is Hacking Health Amsterdam op zoek naar jou als deelnemer! Je kunt meedoen aan HHA als pitcher of hacker. Pitchers dragen uitdagingen/ideeën aan en pitchen deze op de eerste dag van de hackathon. Hackers zijn alle andere deelnemers die samen met de pitchers werken aan oplossingen. Je kiest zelf aan welke pitch jij meewerkt. Er is ruimte voor 150 deelnemers. De problemen, ideeën en zorgdromen worden ook opgehaald tijdens de informele sessies bij de betrokken organisaties. Wil jij een bijdrage leveren, dan ben je hier van harte welkom. Ook organisaties kunnen een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door partner te worden.

  Online Next Step-athon vervangt hackathon vanwege Covid-19 

  Hacking Health Amsterdam 2020 in hybride vorm gaat helaas niet door vanwege de huidige stand van zaken rondom Covid-19 in Amsterdam en de actuele maatregelen. Een hackathon in volle glorie zal in 2021 weer plaats vinden (een datum prikken gaat nog niet).

  Maar… De afgelopen tijd heeft  niemand stil gezeten:

  • pitchers hebben hun pitch voorbereid
  • workshops zijn voorbereid
  • hackers, coaches & experts staan de popelen om bij te dragen.

  Deze energie willen we niet verloren laten gaan, dus organiseren we voor jullie de Next Step-athon Amsterdam. Dit is een volledig online programma op vrijdag 11 september, 10.30 – 17.30u. 

  Wat is de Next Step-athon?

  Tijdens de Next Step-athon worden de pitchers geholpen met een grootse volgende stap in hun ontwerpproces naar de oplossing.

  Dat doen deelnemers door:

  • In teams met hackers de pitchers vooruit te helpen
  • Nieuwe contacten & inspiratie op te doen o.a. via:
   – Workshops zoals bijvoorbeeld Bedenk een oplossing, Ontdek de behoefte, Bouw je business case en andere interessante onderwerpen
   – Speeddaten met bestuurders en partners

  Wij zorgen voor een energieke & waardevolle dag door:

  • Een gezellige online omgeving
  • Voldoende offline pauzes
  • Verrassingselementen

  Wat is Next Step-athon dus niet: een volledige hackathon in één dag.

  Hier vind je het programma van de Next Step-athon. Alle deelnemers hebben hierover bericht gehad. Aanmelden voor de Next Step-athon is niet meer mogelijk. Wil je toch nog graag meedoen? Stuur dan een mail naar: amsterdam@dutchhackinghealth.nl. Houd er rekening mee dat evenementen in tijden van het coronavirus geannuleerd kunnen worden. Houd de webpagina van de organisator van dit evenement in de gaten.

  Wil je voortaan ons laatste nieuws en aankomende (online) events ontvangen? Volg ons dagelijks op Twitter, LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.