Hacking Health Amsterdam 2020

Van donderdag 10 t/m 12 september 2020 vindt de tweede editie van Dutch Hacking Health Amsterdam (HHA) plaats. Een hackathon waarin ongewone teams, van zorgprofessional tot programmeur, van EPD specialist tot designer, werken aan oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in en rond Amsterdam. Hierbij staat niet de patiënt en haar ziekte centraal, maar de burger en haar gezondheid.

Van problemen uit de praktijk naar oplossingen die werken!
Amsterdam wil dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Dit prachtige doel is alleen bereikbaar door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Patiënten hebben net als professionals uit zorg en welzijn, onderzoekers en andere creatieve denkers vaak goede ideeën over hoe de zorg en welzijn beter kunnen. Meestal blijft het echter bij een idee. Tijdens HHA werken we deze ideeën uit tot een oplossing. Uniek is de betrokkenheid van een groot aantal zorg- en welzijnspartners. Van dak- en thuisloze opvang tot academisch ziekenhuis, van GGZ tot thuiszorg, alle relevante partijen rondom de burger zijn erbij.

Deelnemen
Ben jij die enthousiaste Amsterdammer, zorgverlener, patiënt, ontwerper, programmeur, ondernemer of student die graag meedenkt over oplossingen voor zorg en welzijn? Dan is Hacking Health Amsterdam op zoek naar jou als deelnemer! Je kunt meedoen aan HHA als pitcher of hacker. Pitchers dragen uitdagingen/ideeën aan en pitchen deze op de eerste dag van de hackathon. Hackers zijn alle andere deelnemers die samen met de pitchers werken aan oplossingen. Je kiest zelf aan welke pitch jij meewerkt. Er is ruimte voor 150 deelnemers. Aanmelden kan vanaf medio januari, houd de site in te gaten! De problemen, ideeën en zorgdromen worden ook opgehaald tijdens de informele sessies bij de betrokken organisaties. Wil jij een bijdrage leveren, dan ben je hier van harte welkom. Ook organisaties kunnen een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door partner te worden.

Programma*

Donderdag

De hackathon wordt op donderdag rond 16.00 uur geopend door de wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport Simone Kukenheim. Verder zijn er een aantal inspiratiesessies door sprekers die zullen inspireren en informeren over onderwerpen die maken dat de deelnemers nog meer zin krijgen om aan de slag te gaan. Na het diner worden de pitches gepresenteerd en de teams gevormd. Rond 22.30 uur ronden we de eerste dag van de hackathon af.

Vrijdag

De deuren gaan om 7.30 uur open, voor de liefhebbers is er een klein ontbijt. Om 9.00 uur is de gezamenlijke dagstart, we verwachten dat iedereen daarbij aanwezig is. Daarna is het tijd om te hacken! Ondersteund met coachingssessies, workshops, beschikbaar expertpanel, methodieken & materialen en goede catering. Hacken kost veel energie, dus voor een lunch en diner wordt gezorgd. De deuren sluiten rond 23.00 uur. Ieder team bepaalt zelf hoe lang zij willen doorwerken (het is dus niet verplicht om tot 23.00 uur te blijven).

Zaterdag

Ook op zaterdag gaan de deuren om 7.30 uur open en kan je gebruik maken van een klein ontbijt. Om 9.00 uur de dagstart, ook vandaag verwachten we dat iedereen daarbij aanwezig is. Vandaag wordt er gewerkt richting pitch van het prototype. Om de oplossingen zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen is een goede presentatie belangrijk. De teams volgen daarom in de eerste helft van de dag een pitchtraining. Aan het einde van de dag presenteren de teams hun prototypes aan een jury. We sluiten de hackathon rond 18.00 uur af met een borrel. Tijdens de borrel zullen  de prijzen worden uitgereikt. De winnende teams doen mee aan de landelijke finale (half mei). Maar hier eindigt het niet: alle teams (finalist of niet) met veelbelovende prototypes komen in aanmerkingen om met steun van partners van HHA verder te werken aan hun concept.

* Hacking Health Amsterdam verwacht van de deelnemers dat zij alle dagen van het programma aanwezig zijn.

Houd er rekening mee dat evenementen in tijden van het coronavirus geannuleerd kunnen worden. Houd de webpagina van de organisator van dit evenement in de gaten.

Wil je voortaan ons laatste nieuws en aankomende (online) events ontvangen? Volg ons dagelijks op Twitter, LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.