Green Deal ZES MRA Meetup #8: Update

 • Mobiliteit
 • Twee jaar geleden hebben meer dan 50 publieke en private partijen uit de Metropool Amsterdam de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek MRA ondertekend. Daarmee gaven zij aan zich in te willen spannen op weg naar emissie-vrije stadslogistiek in 2025.

  Maar hoe staat het er nu voor? Welke acties zijn er door overheden, bedrijven en kennisinstellingen inmiddels opgezet en wat werkt wel en wat werkt niet?

  Na anderhalf jaar zoomen komen we  op 12 oktober weer live bij elkaar bij de Green Deal ZES Meetup#8. Hier bespreken we een aantal succesvolle en onverwachte samenwerkingen en geven we ook jou de kans om jouw voorstel, idee of vraagstuk met een korte pitch te delen met de community. Ook hebben we tijd gereserveerd om je voor te stellen aan de nieuwe ondertekenaars.

  Programma

  We hebben een inspirerend programma opgesteld:

  Welkom & Introductie, Richard Hoving

  Updates & Calls, met onder andere pitches van:
  Hurby, duurzame regionale sameday avondbezorging  – Mark Fontein
  Vervoerregio, Regionale Uitvoeringsagenda Stadslogistiek  – Ton Geuzendam (lees ook dit interview)
  Coding the Curbs, op weg naar slimme flexibele infrastructuur – Martijn Pater
  Hogeschool van Amsterdam, Future Food Logistics Challenge – Kees-Willem Rademakers

  Introductie nieuwe GDZESMRA toetreders, met o.a. Cargoledger, Cenex Nederland, OpenWaste, Schneider Electric, CLIC, Alliander, Goodman, Leap24, Bidfood, Pantar, Coding the Curbs, Babboe Pro, Cipiobox, Hurby, Feenstra, HAVI en EVConsult.

  Feestelijk teken- en fotomoment

  GDZES MRA Netwerkborrel

  Oproep
  Loop je met een voorstel, idee of vraagstuk rond waar je onze community tijdens deze Meetup voor in wilt zetten, of wil jij graag de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek MRA ondertekenen? Neem contact op met onze collega Richard Hoving.

  Coronamaatregelen
  Uiteraard houden we ons aan alle geldende coronaregels. Daarom werken we bij binnenkomst in de Tolhuistuin met de Coronacheck App voor toegang. Bij de ingang wordt je QR-code gescand, dus zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt. We houden ons aan deze regels, dus geen geldige QR-code betekent geen toegang.

  Achtergrondinformatie

  In 2025 zijn vrachtvoertuigen in de stad emissievrij. Logistieke en verkeersdata zijn slim gekoppeld. Slimme en schone (stads)logistiek is een belangrijke voorwaarde voor de economische vitaliteit en de aantrekkelijkheid van de regio. In de transitie naar slimme en schone stadslogistiek is de ondertekening van de GDZES MRA in 2019 op en 2020 – op initiatief van de Board – door meer dan 60 partijen van grote betekenis geweest.

  Partijen die zich hebben aangesloten bij de Green Deal ZES MRA willen bijdragen aan een slimme, groene en gezonde regio: ze delen hun logistieke data, stappen over naar zero-emissie voertuigen en werken aan een schone leefomgeving.
  In 2021 bouwen we hierop voort en bouwen we het ecosysteem verder uit. We blijven kennis delen, inspireren en samenwerken.