GDZES MRA Meetup #9

 • Innovatieve duurzame Metropool
 • Op donderdag 14 april van 15:30 tot 17:00 uur organiseren we een nieuwe GDZES MRA Meetup #9: Laden op Bedrijventerreinen, hoe pak je dat aan? We komen als community weer bij elkaar om samen vervolgstappen te zetten op weg naar slimme en schone stadslogistiek in de regio in 2025.

  Goed nieuws: steeds meer bedrijven gaan over op elektrisch rijden. Belangrijk, want alleen zo kom je als leverancier straks in Zaanstad, Haarlem, Almere en Amsterdam de stad nog in!

  Ook op bedrijventerreinen zien we steeds meer elektrische bestel- en vrachtwagens rondrijden. In de toekomst zal circa 80% van de laadsessies plaatsvinden op deze bedrijventerreinen.

  Hoe zorgen bedrijven samen voor voldoende en slimme laadpunten? Welke kansen liggen er in het zelf opwekken van stroom en het inzetten ervan voor eigen gebruik? Hoe organiseer je je als ondernemers op een bedrijventerrein om dit collectief aan te pakken? Wat is daarbij de rol van parkmanagers? En wat mag je van de overheid verwachten?

  Kom op 14 april van 15.30 tot 17.00 uur naar de GDZESMRA Meetup #9: Laden op Bedrijventerreinen, hoe pak je dat aan? Praat onder leiding van Richard Hoving, Lead Mobiliteit van de Amsterdam Economic Board, mee en doe inspiratie op om zelf toe te passen.

  Programma

  Welkom en Introductie
  Richard Hoving (Lead Mobiliteit Amsterdam Economic Board)

  Bedrijventerreinen: energiehubs van de toekomst?
  Frans van der Beek (Programmamanager Schiphol Area Development Company) geeft vanuit zijn rol bij het Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB) inzicht in de verduurzamingsopgave voor regionale bedrijventerreinen, waar de realisatie van laadinfrastructuur deel van uitmaakt.

  De collectieve opgave voor Food Center Amsterdam
  Interview met Dertje Meijer (directeur Food Center Amsterdam). Zij vertelt voor welke vragen en welke collectieve opgaven zij staat om het elektrisch laden op het terrein slim te gaan regelen.

  Stappenpan ‘van laadprognoses naar uitvoering op bedrijventerreinen’
  Interview met Robert van den Hoed (projectleider Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur) over het stappenplan en een preview van een ‘storymap’ waar laadvraag op bedrijventerreinen is te verwachten, inclusief handvatten om hier op te anticiperen.

  Kansen voor opwek voor eigen gebruik
  Eric Beers (adviseur Hytruck Consult & Partners) laat zien welke kansen er liggen om als logistiek dienstverlener zelf aan de slag te gaan en stroom op te wekken voor eigen gebruik.

  Aan de slag met laadinfra op bedrijventerreinen; leren door te doen!
  Maarten Linnenkamp (projectmanager MRA Elektrisch) vertelt hoe zij ondertussen aan de slag zijn en ervaring opdoen met de realisatie van laadinfra en voertuigen op bedrijventerreinen.

  Reacties en reflecties: Hoe nu verder?
  Met onder andere Walther Ploos van Amstel (lector City Logistics Hogeschool van Amsterdam) die reflecteert op alle bijdragen en ons de weg wijst naar verdere versnelling.

  Wrap-up en afsluiting, met aansluitend de netwerkborrel

  Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan. Dat kan ook informeel tijdens het netwerkmoment na afloop van het programma.

  Achtergrondinformatie

  De Green Deal ZES MRA draait vooral om samenwerking en kennis delen tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Deelnemers aan de Green Deal ZES MRA testen niet alleen nieuwe praktische logistieke oplossingen, maar ook combinaties van nieuwe technologieën, publiek-private samenwerking en aangepaste regelgeving. De Amsterdam Economic Board stimuleert samenwerking en kennisdeling, agendeert actuele onderwerpen en geeft een podium aan relevante oplossingen. En activeert partijen om vooral mee te tekenen en daarmee een belangrijke te leveren aan de toekomst van de Metropool Amsterdam! Lees hier meer.