GDZES MRA Meetup #6: Digitalisering in de stadslogistiek

 • Mobiliteit
 • Op dinsdag 23 maart organiseren we de Green Deal ZES MRA Meetup #6 en zetten we samen vervolgstappen op weg naar slimme en schone stadslogistiek in de regio in 2025.

  Heb jij je aangemeld voor dit evenement, maar kun je de inloggegevens niet meer terugvinden?

  Log dan hier in

  Of  neem contact op met onze collega Menouschka Plugge door een mail te sturen naar menouschka@amsterdamsmartcity.com of telefonisch via 06 4375  2636.

  Deze keer staat digitalisering in de stadslogistiek centraal. Of je nu actief bent als verlader, logistiek dienstverlener, voertuigproducent, ontwikkelaar van logistieke concepten, onderzoeker of beleidsambtenaar; om digitalisering van de stadslogistiek kunnen we niet langer heen!

  Het belooft een interessant programma te worden waarin we opnieuw kennis en ervaring kunnen delen, we van elkaar kunnen leren en we je een netwerk bieden om nieuwe coalities te smeden.

  Programma 

  Welkom & introductie  door Richard Hoving, Lead Mobiliteit Amsterdam Economic Board en Walther Ploos van Amstel, Lector City Logistics, Hogeschool van Amsterdam.

  • Digitalisering & Doorstroming: Hoe kunnen we door digitalisering in de stadslogistiek de ‘just in time’-planning en doorstroming van voertuigen optimaliseren?
    • Presentatie “Platform Stadslogistiek”, door Paul Swaak – Programma Digitalisering Logistiek Ministerie I&W
    • Presentatie ‘Control Towers voor stadslogistiek’, door Rob Schuurbiers, CEO Simacan
  • Digitalisering & Duurzaamheid: Hoe kunnen we de stadslogistiek slim en duurzaam inrichten door vracht(data) onderling uit te wisselen?
    • Jan Pronk vertelt over de Big Mile:
     Steeds meer logistieke bedrijven willen de CO2-uitstoot van hun transport kunnen berekenen en kunnen alloceren aan hun klanten en zendingen. Big Mile maakt het meten en weten van de CO2 prestatie een stuk makkelijker.
    • Rob Verduin, Manager E-business bij GP Groot over Open Waste:
     Minder voertuigbewegingen en minder schadelijke emissie bij het inzamelen van bedrijfsafval door collectieve inzet van één neutrale (white label) afvalwagen. Hoe werkt dat?

  Wrap-up & afsluiting

  Sprekers

  Walther Ploos van Amstel

  Walther Ploos van Amstel

  HvA

  Dr Walther Ploos van Amstel, HvA Faculteit Techniek is sinds september 2014 lector Citylogistiek aan Hogeschool van Amsterdam.

  Paul Swaak

  Paul Swaak

  TransportLAB

  Paul Swaak heeft zijn nautische achtergrond verrijkt met training en werkervaring op het gebied van logistiek en bedrijfskunde. Paul is ook een uitvinder met een grote mate van ondernemerschap en heeft reeds diverse (logistieke) concepten op zijn naam staan.

  Rob Schuurbiers

  Rob Schuurbiers

  Simancan

  Rob Schuurbiers heeft meer dan 15 jaar ervaring in projectmanagement, productmanagement en productontwikkeling voor de Europese en Amerikaanse verkeers- en mobiliteitsmarkten.

  Jan Pronk

  Jan Pronk

  BigMile

  Jan Pronk is Chief Commercial Officer bij BigMile BV. BigMile maakt het simpel om regelmatig gestandaardiseerde “carbon footprinting” berekeningen en analyses te doen in zowel eenvoudige als complexe internationale logistieke ketens.

  Rob Verduin

  Rob Verduin

  GP Groot

  Job Verduin is manager e-business bij GP Groot inzameling en recycling. GP Groot is een veelzijdige onderneming die werkzaam is op het gebied van infra, inzameling en recycling en energie.