GDZES MRA Meetup #5

  • Mobiliteit
  • Maandag 7 december om 15.30 uur (tot 17.00 uur) staat de logistieke keten van onze ‘dagelijkse hap’ centraal tijdens GDZES MRA Meetup #5. Ben jij in je werk met een ander vorm van logistiek bezig? Dan is ook jouw expertise hierin onmisbaar. Ik wil je vragen om mee te denken over de kansen en uitdagingen die er op het gebied van voedsellogistiek liggen.

    Het programma

    (vanaf 15:15 is er digitale inloop, het programma loopt van 15:30 tot 17:00 uur)

    • Welkom: Korte introductie op deze 5e GDZES MRA Meetup | Richard Hoving, Amsterdam Economic Board
    • Op weg naar een regionaal, duurzaam en circulair voedselsysteem in de MRA: Een goed functionerend, circulair en duurzaam regionaal voedselsysteem past bij een slimme groene en gezonde regio. De afgelopen maanden is de vraag naar regionaal eten enorm toegenomen. Steeds meer organisaties en consumenten weten de (logistieke) weg te vinden naar lokale voedselproducenten. De afstand tussen producent en afnemer wordt dan veel kleiner. Wat zijn de ingrediënten van zo’n regionaal voedselsysteem? | Carlo Verhart, Voedsel Verbindt
    • Slimme & schone voedsellogistiek in de MRA: kansen en uitdagingen Ongeveer 30% van alle vervoerde goederen in Nederland is food gerelateerd. Door de groei van het aantal MRA-inwoners en van horeca (online bestellen en het aantal kleinere verkooppunten) neemt de vraag naar logistiek in de foodsector alleen maar verder toe. Een logistieke systeeminnovatie is noodzakelijk. Welke? | Kees-Willem Rademakers, Hogeschool van Amsterdam
    • Onderzoek naar korte ketens. Hoe organiseren we dat? Steeds meer bedrijven, instellingen en consumenten proberen de korte ketens te vinden naar lokale voedselproducenten. En vice versa. De Hogeschool van Amsterdam werkt met partners aan een meerjarig onderzoeksvoorstel. Help en denk je mee? | Susanne Balm/Melika Levelt, Hogeschool van Amsterdam
    • Drie parallelle breakoutsessies
      • De korte keten opgave voor facilitaire inkopers; case bedrijfscatering | Guido Meijer, Facility Services UvA-HvA
      • Online platforms onmisbare schakel in succes korte ketens? | Muhanad Alshali, Co-Owner VersTrade
      • De foodhub” als verbinder voor first en last mile logistiek | Bob Massar en Mark Frederiks, Local2Local
    • Wrap-Up & vervolg | Richard Hoving, Amsterdam Economic Board

    Zet deze inspirerende en interactieve (online) Meetup nu in je agenda en meld je alvast aan!