Landelijke E-Health week

Met digitale ondersteuning in de zorg (ehealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat ehealth voor hen kan betekenen.

Daarom organiseren het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving van 27 januari t/m 1 februari 2020 voor de vierde keer de E-Health week; een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met E-Health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Activiteiten

Allerlei partijen die willen laten zien wat E-Health is en hoe het werkt doen inmiddels mee; (thuis)zorginstellingen, leveranciers, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, pati√ęntenplatforms en ouderenbonden door het hele land. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd; van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops, alles is mogelijk tijdens de E-Health week.

Openingsmanifestatie ehealth week

Dit jaar wordt de E-Health week weer afgetrapt met een mooi congres op 27 januari 2020 in het Circustheater in Den Haag. Aanmelden als sponsor of deelnemer voor dit congres is mogelijk via www.icthealth.nl.

#slimgroengezond

Dit draag bij aan de ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam als de Europese Life Sciences & Health hub.