E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. E-health biedt veel mogelijkheden voor zieke mensen, maar helpt ook bij preventie van ziekten en het monitoren van de gezondheid. Tijdens de e-healthweek stellen uiteenlopende organisaties hun deuren open om een kijkje te nemen in wat zíj doen voor een betere zorg door middel van technologie. Een greep uit de activiteiten:

Chatten met JouwGGD

De landelijke service op JouwGGD.nl richt zich op jongeren van 12-23 jaar, maar stelt tijdens de e-healthweek haar digitale deuren open voor iedereen. Wat voor vragen stellen jongeren, en waarom werkt zo’n chat nu zo goed voor hen? Wil jij als ouder, opvoeder, leraar, beleidsmaker, medicus, zorg- of hulpverlener of gewoon geïnteresseerde meer weten en ervaren wat deze service inhoudt? Chat dan mee! Meer info vind je hier.

Minicongres: De Gezonde School – thema ‘slapen’

De GGD Amsterdam organiseert een minicongres over slapen op Havo de Hof. De problematiek rond slapen bij jongeren neemt toe, en heeft effect op hun gezondheid, concentratievermogen en leerprestaties. Cijfers en informatie rond deze problemen komen voorbij, er is een workshop en e-health als onderdeel van de Gezonde School-aanpak komt aan bod. Daarnaast is er een gesprek over mogelijke oplossingen met jongeren, ouders, specialisten en betrokkenen uit het onderwijs. Meer info vind je hier.

Prijsuitreiking eHealth4all

Wie is de winnaar van het ‘Beste idee voor een zorg- of gezondheidsapp die óók geschikt is voor laaggeletterden?’ Op deze interactieve bijeenkomst presenteren organisaties die hebben meegedaan aan de wedstrijd hun idee, en wordt de winnaar bekend gemaakt door organisator Pharos. Ook biedt deze middag de mogelijkheid in gesprek te gaan met app-ontwikkelaars, ICT- specialisten, innovators, zorgprofessionals en laaggeletterden. Meer info vind je hier.

Healthcoin Challenge

Hoe kun je mensen laten ervaren hoe leuk, uitdagend en lonend e-health-oplossingen kunnen zijn? Selfcare en Healthcoin bieden een e-health omgeving aan waarmee men al stappen tellend en traplopend een gezonde munt kan verdienen. De gezonde scores tellen ook mee voor het teamresultaat. Doe jij ook mee?

Meer weten?

Er zijn activiteiten door het hele land. Kijk op www.ehealthweek.net waar bij jou in de buurt iets te doen is! Diverse partners van de Board werken mee aan de e-healthweek 2017. De Board richt zich binnen de uitdaging Gezondheid op een meer persoonlijk en innovatief zorgstelsel gericht op preventie in Nederland.

Beeld: via Flickr (Creative Commons)