Green Deal Fiets ‘Doortrappen voor 100.000 meer fietsers’

 • Innovatieve duurzame Metropool
 • 100.000 meer mensen op de fiets in de Metropool Amsterdam. Daar werkt de Green Deal Fiets samen met bedrijven, gemeentes, onderwijs- en kennisinstellingen aan! Want fietsen is goed voor het milieu én voor de gezondheid.

  Wil je weten welke resultaten inmiddels geboekt zijn? Meewerken aan een van de vier thema’s in een werksessie? Of ben je nog niet eerder aangehaakt en wil je meer weten? Kom dan op 28 juni naar de meetup ‘Doortrappen voor 100.000 meer fietsers’ bij Kleurstoff.

  Programma

  • Inloop met ontbijtje
  • Aftrap door Richard Hoving, Lead Mobiliteit Amsterdam Economic Board
  • Ambities Green Deal Fiets: Frans Hasselaar, Coördinator MRA Fiets
  • Pitches over de 4 thema’s: Fietsservicepunten, fietsvriendelijke arbeidsvoorwaarden, kennisbundeling en kind&fiets.
  • Breakoutsessies: zelf op de pedalen bij een thema naar keuze:

   Fietsservicepunten: Sander Buningh, business development BAM Infra Nederland
   Fietsservicepunten langs belangrijke doorfietsroutes. Waar je kunt schuilen tegen de regen, koffie kunt drinken, je mails checken, je fiets opladen of repareren of je pakketje kunt ophalen. Is dit een goed concept om het fietsgebruik te stimuleren? Waar in de Metropool Amsterdam kunnen deze servicepunten het beste worden gerealiseerd? Welke diensten vinden fietsers belangrijk? Hoe staat het eerste fietsservicepunt dat gerealiseerd gaat worden ervoor?

   Fiets in de arbeidsvoorwaarden: Mark Danhof, manager operations & business development Lease A Bike
   In gesprek over de potentie en het belang voor werkgevers om gebruik van de fiets door werknemers te stimuleren. Welke mogelijkheden zijn er? Hoe kunnen we zoveel mogelijk publieke en private organisaties inspireren en meenemen?

   Kind & Fiets: Remko Pijnaker, oprichter en eigenaar Groeifiets
   Sessie rondom de succesvolle pilot ‘Het begin van leren fietsen’ in Haarlem, waarmee de Tour de Force Innovatieprijs is gewonnen. Hoe kan je dit uitrollen binnen jouw gemeente en bij kinderopvangorganisatie(s)? En wat zijn de andere vijf pilots die dit jaar gaan starten in het kader van de Op- & Afstap Tijdlijn 0-20 jaar?

   Kennisbundeling: Maarten Woolthuis, co-founder BYCS
   Sessie waarin we graag met organisaties de samenwerking zoeken op het gebied van opleiding, onderzoek en data rond fietsgebruik, fietsgedrag en fietsinnovatie in de Metropool Amsterdam. Hoe kunnen we samen aan de slag om de beoogde impact van Green Deal Fiets verder te kwantificeren?

  Achtergrondinformatie

  De Amsterdam Economic Board is initiatiefnemer van de Green Deal Fies, net als het MRA Bureau, de Vervoerregio en BYCS. Samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen staan wij op de pedalen om meer bewoners en bedrijven te laten kiezen voor de fiets als vervoersmiddel. Meer informatie.