Designing responsible digital cities #2

 • Digitale Connectiviteit
 • De discussie op dit gebied is zowel landelijk als binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) relatief beperkt en partijen in de regio vinden elkaar nog niet gemakkelijk. Om ontwikkelingen rondom de ‘verantwoorde digitale stad’ te versnellen, organiseert de Board een serie van drie bijeenkomsten, waarin we filosofen, ethici, werkgevers, overheden, service providers, kennisinstellingen en technologiepartners uitdagen om mee te denken aan de ontwikkeling van een manifest dat dit najaar zal worden gepresenteerd.

   

  Hoe geven we invulling aan de waarden?

  In de eerste bijeenkomst op 20 april hebben we met verschillende stakeholders de waarden bepaald die leidend zijn voor de ontwikkeling van de slimme stad.

  In de tweede bijeenkomst gaan we op zoek naar de verantwoordelijkheid die diverse maatschappelijke spelers moeten nemen om hier invulling aan te geven. Denk aan onderwijs-onderzoek, bedrijfsleven, overheid, politiek en natuurlijk inwoners van de digitale stad zelf.

  Centraal staat de vraag hoe we ervoor zorgen dat gedeelde waardes bewust als uitgangspunt genomen worden bij beslissingen over digitale technologie in steden.

   

  Deelname aan deze bijeenkomst is op uitnodiging. Wil jij ook aanwezig zijn en met ons meedenken? Laat dit dan weten via events@amecboard.com.