Demodag Digitaal en Mobiliteit

 • Verantwoorde digitale Metropool
 • Ons programma Amsterdam Smart City organiseert op 17 maart een demodag waar de thema’s Digitaal en Mobiliteit centraal staan. Naast een paar mooie initiatieven en complexe vraagstukken, is er dit keer ook een korte webinar. Deze introductie van datamanagement geeft een goede theoretische basis voor de daaropvolgende werksessie over data-eigenaarschap.

  Demodagen zijn bedoeld om de voortgang van verschillende innovatieprojecten te stimuleren, hulpvragen op tafel te leggen, dilemma’s te delen en anderen te betrekken bij projecten of uitdagingen.

  Bekijk het programma van deze demodag en stuur een mail naar Trisha van Engelen om je aan te melden voor gratis deelname aan dit online event.

  Pitch: Amaze Mobility

  Amaze is een gedreven startup, die nauw samenwerkt met deelmobiliteit-aanbieders om het doolhof van gedeelde en duurzame mobiliteit te ontrafelen. Ondersteund door een consortium van experts uit de industrie, won Amaze een openbare aanbesteding in Amsterdam. Afgelopen jaren heeft Amaze met een ervaren team van 11 man geïnvesteerd in het ontwerpen en bouwen van een platform en app. Met deze app kunnen gebruikers kiezen hoe ze willen reizen op het moment dat zij dat nodig hebben.

  Pitch: Schinkelkwartier

  Gebaseerd op het voorbeeld van het Schinkelkwartier (Beste Masterplan van Nederland in 2021) deconstrueert architectenbureau Architectural Prescription stedenbouwkundige ontwerp-dilemma’s. Zij maken daarbij gebruik van parametrische analyses en berekeningsmethodes. Feedback van deelnemers is zeer welkom over de digitale aanpak van het bureau om de bouwstenen van de stad te optimaliseren. Deze pitch is in het Engels.

  Webinar: Datamanagement in de praktijk

  Hogeschool van Amsterdam en Johan Cruijff ArenA geven een introductie over datamanagement met praktische tips om verantwoord om te gaan met data. Waar moet je op letten als je met data werkt, het ontsluit, verzamelt en bewaart? Wat dien je te regelen om op een juiste manier om te gaan met eigenaarschap en autorisatie van toegang?

  Werksessie: Eigenaarschap over data

  Hoe gaan onze overheden om met hun eigen data en data van derden? Welke afspraken maak je over de kwaliteit? Wat ligt bij de business en hoe creëer je bewustzijn? In deze werksessie gaat Provincie Noord-Holland in op de uitdagingen van data-eigenaarschap en verantwoordelijkheid over data.

  Werksessie: Het slimme laadplein

  Vorig jaar is in Hoofddorp een laadplein in gebruik genomen waar batterijen zijn verstopt in straatmeubilair en slimme, dynamische laadzuilen. Dit zogenoemde Laadplein-2-Grid is het eerste in zijn soort in Nederland. Gaat het aantal EV-rijders de komende jaren zó toenemen, dat het dynamisch parkeersysteem overbodig wordt? Hoe ziet parkeren er in de toekomst überhaupt uit? Waar moet de focus liggen als je dit concept wilt opschalen?

  Via een mail naar Trisha van Engelen meld je je aan voor gratis deelname aan dit online event.