Week van de Circulaire Economie

 • Circulaire Economie
 • Circulaire koplopers organiseren tijdens De Week van de Circulaire Economie een breed scala aan meet-ups om andere professionals mee te nemen op weg naar een circulaire economie. Goede voorbeelden krijgen een podium, professionals uit bedrijven, overheden en kennisinstellingen ontmoeten elkaar en startende ondernemers krijgen handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Neem vooral hier een kijkje om te kijken welke sessie voor jouw organisatie interessant is.

  Hoe ga je van kunnen naar willen?

  Velen van jullie maken al meters in samenwerking met andere partijen, circulair worden doe je immers niet in je eentje. Zo zijn in vier jaar tijd twintig succesvolle consortia opgezet die zich richten op de circulaire transitie. Het recept voor succes is inzien dat je elkaar hard nodig hebt, doorzettingsvermogen en echt willen; het vereist echt een andere mindset.

  Circulair inkopen

  Cruciaal is om de vraag naar producten die circulair ontworpen en geproduceerd worden te stimuleren en substantieel te laten toenemen. Daarom zet de Board zich samen met partners in om tot circulaire inkoop- en aanbestedingscontracten te komen.

  Een nieuwe manier van samenwerken met leveranciers is voor ons de grote verandering. Van inkoper word je meer een ‘maker’. Dat is enerzijds veeleisend maar kan soms heel veel energie brengen. Er zijn genoeg leveranciers die aanvoelen dat circulair een grote vraag kan worden, dus belangrijk wordt voor hun bedrijvigheid. Die zijn bereid om veel kennis uit te wisselen en echt samen op te trekken.” Edwin Rijkelijkhuizen, Regio Inkoper bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland bv

  Schrijf je als inkoper hier in voor ‘De toekomst van de inkoper’ op 4 februari in Circl.
  Sluit je aan als circulair leider bij ‘Upskilling the Financal Leader’ op 6 februari in Circl.

  Circl is een paviljoen aan de Zuidas. Een plek die ABN AMRO heeft gecreëerd om de opgedane kennis over circulariteit te delen. En verbinding te maken. Circl is energiezuinig en demontabel ontworpen, om zo min mogelijk impact op de planeet te hebben. Lees meer over Circl.

  Best practices

  Regelmatig delen we best practices van onze partners als het gaat om circulaire initiatieven. Lees hier een paar voorbeelden:

  Vermenigvuldig jouw circulaire initiatief

  Ben je een interessant circulair initiatief gestart en wil je het extra onder de aandacht brengen? Laat het ons dan weten, dan maak je kans dat het in de etalage wordt gezet en met het netwerk van de Board wordt gedeeld. Voorwaarde is dat het relevant is voor bedrijven, overheden en kennisinstellingen in de regio Amsterdam.

  Lees meer over circulair inkopen