Datadilemma’s: digital twins – hype of noodzaak?

 • Amsterdam Smart City
 • Overheden onderzoeken wat een digital twin voor hen kan betekenen of hebben de eerste stappen al gezet. Sommige met een duidelijke output of use case in gedachten, sommige om te experimenteren en op voort te bouwen voor de toekomst. Het opzetten van een digital twin van een stad of regio is complex en kan daarom kostbaar worden. Een digit twin kan zelfs uitgroeien tot een systeem waar niemand meer kan bevatten hoe een implicatie tot stand is gekomen.

  In een gesprek met een aantal digital twin-projecten gaan we in op kansen en belemmeringen. Zijn huidige projecten meer dan 3D-modellen? Wat zijn de belangrijkste enablers en uitdagingen bij het starten van een digitale tweeling voor stedelijke toepassingen? Welke stappen zijn het moeilijkst te implementeren? Vertrouwen we volledig op het systeem en wordt de realiteit afgehandeld door een computer? Hoe worden beslissingen genomen voor verdere ontwikkeling?

  Programma (voertaal: Engels)

  • 15.50: Digitale inloop
  • 16.00 – 16.05: Introductie door Amsterdam Smart City & Datalab
  • 16.05 – 16.45: Presentaties + Q&A | Sprekers worden binnenkort bevestigd!
  • 16.45 – 17.15 uur: Plenaire discussie en afsluiting

  Over de serie Datadilemma’s

  Digital Twins laten ons zien dat de mogelijkheden om data en nieuwe technologieën te gebruiken om stedelijke uitdagingen aan te pakken eindeloos zijn. We gebruiken data om steden veiliger, schoner en bijvoorbeeld toegankelijker te maken. Maar hebben we de gegevens echt in alle gevallen nodig? Wat gebeurt er met alle gegevens die worden verzameld? Welke keuzes hebben mensen gemaakt en waarom? Welke dilemma’s zijn er? Deze vragen zijn voor iedereen belangrijk; voor overheden, kennisinstellingen, bewoners en bedrijven. Amsterdam Smart City onderzoekt graag met u welke beslissingen nodig zijn voor verantwoord gebruik van data.

  Data Dilemmas is een samenwerking tussen Amsterdam Smart City en het Datalab van de gemeente Amsterdam.