Community Meetup #6 GreenDeal Circulair Textiel

 • Innovatieve duurzame Metropool
 • Op 19 april organiseren we de ‘Community Meetup #6 Green Deal Circulair Textiel’. We doen dit tijdens het REFLOW eind-event, ’s avonds in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

  Al een tijdje werken we samen aan de Green Deal Circulair Textiel en zijn we goed op weg om deze beweging steeds groter te maken. Er wordt vaak buiten de eigen organisatiegrenzen aan de nodige innovaties gewerkt . Dat is enorm inspirerend en levert ook de nodige uitdagingen op.

  Daarom nodigen we je graag uit om 19 april deel te nemen aan de zesde Meetup. Aan de hand van interessante voorbeelden gaan we dieper op deze multi-stakeholder samenwerkingen in, leren we van elkaar en leren we vooral elkaar weer een beetje beter kennen.

  Deze meetup maakt deel uit van het REFLOW festival. De deuren gaan om 19 uur open. Om 19.30 uur start het festival en om 20:30 uur begint de Green Deal Circulair Textiel meetup.

  Tijdens dit eindevent presenteert Amsterdam de resultaten van de REFLOW-pilot waarin gewerkt is aan verduurzaming en circulair maken van textielgebruik; van de DENIM-deal tot het circulair inkopen van zorgschorten en van de stadsgarderobe tot de stadspasactie voor kledingreparatie. Die avond is een mix van professionals met iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en circulaire kleding- en textielketen.

  Dé plek voor de Green Deal Circulair Textiel community om samen te komen!

  Programma

  • Claire Teurlings opent de Meetup, neemt je mee door het programma en geeft een korte update.
  • Vervolgens geven we het podium aan een aantal succesvolle samenwerkingen. Welke obstakels kwamen zij onderweg tegen en hoe hebben ze dat opgelost?
  • Wouter de Waart van Rebelgroup deelt zijn ervaringen over multi-stakeholder samenwerkingen.
  • We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen, daarom gaan we per tafel in gesprek over de do’s and don’ts.
  • We sluiten de Meetup af rond 21.20 uur en dan volgt de afsluiting van het REFLOW eindevent.

  Achtergrondinformatie

  De Green Deal Circulair Textiel richt zich op de innovatieve en vernieuwende manieren voor het sluiten van de keten. De GreenDeal is een consortium van bedrijven, overheden en kennisinstellingen die intenties hebben ondertekend voor de transitie naar een circulaire economie. De partners werken aan verschillende initiatieven. Amsterdam Economic Board pakt hierin een regisserende rol. In 2022 ligt de nadruk op het versterken van het ecosysteem en het fundament voor het uitbouwen en opschalen van circulaire activiteiten. Met de key partners ontwikkelen en implementeren we met netwerk sturing de organisatorische structuur van de Green Deal, ondersteunen we (nieuwe) regionale consortia rond het recyclen van niet-herbuikbaar textiel en bouwen we aan waardevolle samenwerkingen met vernieuwende en innovatieve partijen die bijdragen aan dezelfde doelen en het ecosysteem.

  Lees meer over Textile Loops, het initiatief waarmee we ons inzetten voor Circulair Textiel.