Circular Textile Days

 • Circulaire Economie
 • Op dinsdag 14 en woensdag 15 september 2021 vinden de Circular Textile Days plaats: een uitgelezen kans om nieuwe partners in de duurzame textielbusiness te ontmoeten en om innovatieve circulaire textieloplossingen te ontdekken en te bespreken.

  Tijdens het evenement zullen actuele vragen en kwesties over circulair textiel aandacht krijgen. De deelnemende bedrijven zullen de nieuwste innovaties op het gebied van circulair textiel presenteren en de hele textielketen zal vertegenwoordigd zijn: van grondstoffen, garens, stoffen en kledingstukken, tot ontmanteling en recycling. Kennisinstellingen zullen informatie en uitgebreide toelichting geven.

  De Board draagt samen met partners in de circulaire textiel keten bij aan het programma. Lees hier meer over wat de Board onderneemt op het gebied van circulair textiel.

  Programma

  Er zullen zowel virtueel als fysiek presentaties zijn, een informatieplein en expo met bedrijfsstands. Ook zal er speciale aandacht zijn voor de Nederlandse Technische Afspraak NTA 8195. Op de Circular Textile Days kan worden gediscussieerd over het doel, de inhoud en de consequenties. Ook de volgende stap, de ontwikkeling van een certificatieschema, zal worden belicht.

  Blijf op de hoogte van het actuele programma via: Circular Textile Days.

   

  Tijdens deze beurs programmeren wij als Board ook een Meetup over Circulaire Werkkleding. Bij de vorige Meetup op 3 juni was onze ambitie duidelijk: samenwerken aan massa maken voor circulaire werkkleding. Tijdens deze volgende Meetup op 14 september willen we de volgende stappen gaan zetten in de GreenDeal Circulaire Werkkleding.

  Geïnteresseerd om aan te haken? Neem dan contact op met Claire Teurlings.

  Voor wie

  Het event is voor de hele textielketen, van gerecycled garen tot eco-design kledingstukken, hergebruik van materialen en high-tech recycling. Werkkleding en functionele kleding zullen sterk vertegenwoordigd zijn.

  Achtergrondinformatie

  Circulair textiel ziet de Board als een manier om duurzaam uit de crisis te komen. Een circulaire textielindustrie veroorzaakt minder milieubelasting en levert extra werkgelegenheid op. Binnen de Green Deals Circulair Textiel committeren verschillende partijen zich aan de ambitie om de komende drie jaar toe te werken naar een circulaire aanpak van textiel. Dit betekent het ontwikkelen van circulaire collecties, langer gebruik, reparatie en regionale herverwerking tot nieuwe garens. Dit betekent investeren in kwalitatieve en kwantitatieve verbetering van de verwerking van afgedankt textiel, kennisopbouw en disseminatie van circulaire principes, bewustwording bij eindgebruikers en inkopen van circulair textiel als strategie inzetten.