Campus Amsterdam Meetup #7 | HvA Business Campus Zuidoost

 • Algemeen
 • HvA Business Campus Zuidoost

  Samen met de ING, Gemeente Amsterdam, HvA, ROC en vele andere betrokkenen ontwikkelt HvA Business Campus Zuidoost een inspirerende omgeving waar organisaties, groot en klein, onderwijsinstellingen en overheden van elkaar leren en kennis en talent delen. Om zo gezamenlijk bij te dragen aan de vraagstukken van nu en de toekomst.

  Vanaf januari 2020 gaan de eerste gebouwen open waar partijen op een vernieuwde manier gaan samenwerken. Te beginnen met vraagstukken op de thema’s Urbanisatie, Digital Identity, Creative Industries en Ondernemerschap.

  Om dit te kunnen realiseren zijn er nog 3 prangende vraagstukken:

  • Hoe krijg je de gewenste verbinding tussen organisaties, bewoners, ondernemers, studenten, medewerkers in Amsterdam Zuidoost?
  • Hoe maak je het gebied echt aantrekkelijk en zichtbaar. Oftewel een hotspot om te bezoeken en te verblijven?
  • De vernieuwde manier van samenwerken vereist een nieuwe vorm van innovatie. Collaborative innovation tussen partijen uit meerdere industrieën staat centraal. Hiervoor is een nieuwe innovatie methodologie ontwikkeld die we graag zouden verrijken met jullie inzichten.

  Iedereen is welkom, de meetup is gratis, kort en in de ochtend. Zo ben je helemaal bijgepraat voordat je aan je werkdag begint.

  Programma

  09.15 Inloop met koffie
  09.30 Introductie Campus Amsterdam via Matthijs ten Berge
  09.35 Presentatie ING, HvA, ROC + 3 prangende vragen
  10.00 Rondleiding
  10.45 Aankomst pop-up Kleiburg (in Amsterdamse Poort) en recap
  11.15 Einde

  Over Campus Amsterdam

  De regio Amsterdam is dé plek voor het ontdekken van nieuwe oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Campus Amsterdam verbindt alle campussen, labs en innovatiedistricten in de metropoolregio Amsterdam en biedt ondernemers, onderzoekers en studenten van waar ook ter wereld een duidelijke toegang tot de overvloed aan innovatie, kennis en onderwijs in deze regio. De Amsterdam Economic Board is één van de initiatiefnemers van Campus Amsterdam.