Buy Social Events

 • Circulaire Economie
 • Sociaal inkopen, excelleren in MVO

  Voor steeds meer bedrijven in Nederland is alleen winst maken niet voldoende. Het bereiken van maatschappelijke waarde of ‘impact’ wordt steeds belangrijker. Ook consumenten vragen hier in toenemende mate om. Een manier om impact te creëren is door in te kopen bij sociale ondernemingen. Dit zijn bedrijven die als primair doel hebben een maatschappelijk probleem aan te pakken, vaak met innovatieve oplossingen. En voor hen geldt: hoe meer omzet, hoe meer impact!

  Sociale ondernemingen: circulair én sociaal

  De maatschappelijke waarde die sociale ondernemingen realiseren is heel divers en verschilt per bedrijf. Bijvoorbeeld kansarme jongeren aan een baan helpen, of zorgen voor een schonere planeet (circulair). Ook de producten en diensten die ze te bieden hebben lopen erg uiteen.  De bedrijven die pitchen op 27 maart nodigen we uit op basis van jou interesse. Daarvoor nemen we vooraf contact met je op. Als je je alvast wil oriënteren op het brede aanbod, kun je een kijkje nemen op Buy Social en Sociale Zaken.

   Voor wie?

  Doelgroep van de Buy Social Events zijn bedrijven en semi-publieke organisaties in de regio Amsterdam. Eerdere events werden bezocht door voornamelijk MVO- en inkoopprofessionals van bedrijven als ABN AMRO, Accenture, PwC, Rijksmuseum, The Student Hotel, Royal Schiphol Group, Telegraaf Media Groep. Van de vorige editie in CIRCL is een kort videoverslag gemaakt.

   

  Programma 

  14.30u   Inloop

  15.00u   Plenair programma met onder meer:

  – Ellen Oetelmans, programmamanager Amsterdam Impact bij de gemeente Amsterdam, over hoe de gemeente het ecosysteem van sociaal ondernemers ondersteunt

  – best practice van PwC dat met verschillende sociaal ondernemers zaken doet

  – pitches van 10-15 sociaal ondernemers

  16.00u   Ruime gelegenheid om 1 op 1 met de sociaal ondernemers in gesprek te gaan.

  Aansluitend netwerkborrel.

  Voertaal van het evenement is Engels

   

  Praktische informatie en aanmelden

  Voor aanmelden of vragen kun je contact opnemen met Bart Krull (Social Enterprise NL): bart@social-enterprise.nl.