AMdEX bijeenkomst

 • Digitale Connectiviteit
 • Hoe kan je als organisatie betrouwbaar, veilig en gecontroleerd data delen met andere partijen? Hoe kan je gezamenlijk innovatieve, slimme diensten en producten ontwikkelen en gebruiken, zonder zeggenschap over je data te verliezen?   

  Deze vragen staan centraal in de ontwikkeling van de Amsterdam Data Exchange (AMdEX), een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Amsterdam Science Park.

  De Amsterdam Data Exchange is een beweging waarin partijen samen een datamarkt ontwikkelen met gemeenschappelijke infrastructuur en gemeenschappelijke regels voor vertrouwen.

  De AMdEX zal in een ontwikkelproces worden vormgegeven met een aantal initiatiefnemers die de durf hebben dit pad in te gaan. In deze coalition of do’ers zullen pragmatische en praktische stappen centraal staan.

  De afgelopen maanden is een visiedocument ontwikkeld. Hierin staat het concept en uitgangspunten voor een veilige data marktplaats beschreven.

  Bijeenkomst

  In deze bijeenkomst willen we in contact komen met bedrijven en organisaties die zich aangesproken voelen, om samen met hen te identificeren welke eisen zij stellen aan de data exchange en gezamenlijk te kijken naar mogelijke ontwikkeling.

  Wilt u ook aanwezig zijn en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Amsterdam Data Exchange? Stuur dan een email aan Willem Koeman, Challenge Lead Digitale Connectiviteit.