ahti Connect – ‘Obesitas: De rol van de voedselomgeving’

 • Gezondheid
 • Waar gaat het over?

  12% van de 10-jarigen in Nederland hebben te maken met overgewicht, maar in Amsterdam ligt dit percentage een stuk hoger. Sinds 2012 werkt de gemeente Amsterdam eraan om dit percentage te verlagen én met succes. Volgens the Guardian is dit percentage in de periode 2012-2015 in Amsterdam al met 12% gedaald, tegen de trend in. Deze benadering trekt wereldwijd de aandacht. Ook ahti werkt samen met bijvoorbeeld GGD Amsterdam en VU Amsterdam aan verschillende projecten die kinderen helpen om gezondere keuzes te maken. Lees meer

  Sprekers

  De sprekers zijn Loek Leenen, projectleider op het gebied van sport, gezondheid en educatie bij de gemeente Amsterdam en Coosje Dijkstra, onderzoeker bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Loek Leenen bespreekt de noodzaak van een gezonde voedselomgeving vanuit het perspectief van de gemeente en Coosje Dijkstra zal het voornamelijk hebben over gezonde voeding, de rol van de voedselomgeving en hoe belangrijk onderzoek is om obesitas te verminderen.

  Waarom ahti Connect?

  Ahti Connect brengt de werelden van technologie en zorg dichter bij elkaar. Athi Connect staat stil bij hoe het slimmer kan of beter moet. Iedere maand is er een ander thema met telkens een andere partner uit de wetenschap en het maatschappelijk veld.

  Komt u ook?

  De toegang is gratis. Let op: het aantal deelnemers is beperkt, dus meld u snel aan via Eventbrite. Tot ziens op 15 februari!