Green Deal ZES Meetup #4

 • Mobiliteit
 • Maar hoe staat het er nu voor? Welke acties zijn er opgezet en wat werkt wel en wat werkt niet? We gaan graag met jou en enkele ondertekenaars in gesprek!

  Programma

  Welkom & Introductie
  Richard Hoving (Challenge Lead Mobiliteit, Amsterdam Economic Board)

  “Duurzame stadslogistiek in Coronatijd”
  Walther Ploos van Amstel (Lector City Logistics Hogeschool van Amsterdam)

  Pitch 1. “Servicelogistiek via hubs; twee kansrijke pilots”
  Door Susanne Balm (Projectleider duurzame logistiek Hogeschool van Amsterdam) en Willem Boverhof (Accountmanager DOCKR)
  In het project ‘Servicelogistiek via hubs’ worden de beste hub mogelijkheden voor (lichte) elektrische voertuigen achterhaald, om efficiënt en emissievrij klanten in steden te bedienen. Maar voor goede oplossingen zijn publieke en private partijen nodig die meedenken!

  Pitch 2. “Coding the Curbs”
  Door Martijn Pater (Founder Fronteer Strategy i.s.m. Future Mobility Network)
  Coding the Curbs richt zich op het digitaliseren van de gebouwde omgeving en het multi-functioneel inrichten van die omgeving. Het biedt kansrijke toepassingen voor onder andere efficiënte planning van transport en logistiek: bijvoorbeeld informatie en bijsturing op het gebied van laden en lossen in piek- en daluren.

  Pitch 3. “Evanet/Izipack”
  Door Laurens Tuinhout, en/of Mick Walvisch (Founders Evanet/Izipack)
  Hoe kun je met een slimme applicatie voor de ontvanger, een hub, pakketkluizen en fietskoeriers pakketten bundelen en de CO2-uitstoot van (stads)logistiek verminderen.

  Pitch 4. “Hubs, plek voor mobiliteitstransitie”
  Door Willem van Heijningen (ambtelijke opdrachtgever, gemeente Amsterdam)
  Deze tijd vraagt om nieuwe hubs op nieuwe plekken. Hubs zorgen voor verbinding tussen de mobiliteitssystemen en maken het mogelijk om de schaarse ruimte intensiever te gebruiken. Marktpartijen willen wel investeren in hubs, maar blijven op zoek naar locaties en vragen de gemeente om hulp. Zijn combinaties mogelijk? In elk geval moet snel worden gehandeld, om de kansen te verzilveren die nu geboden worden.

  Pitch 5. “Laadpleinontwikkelingen in Duivendrecht
  Door Rineke Korrel (wethouder Verkeer & Vervoer gemeente Ouder-Amstel)
  Bij logistiek dienstverlener Deudekom in Duivendrecht komt een slim laadplein. Hiervoor hebben de provincie Noord-Holland, gemeente Ouder-Amstel en Deudekom een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het publiek toegankelijke laadplein is vooral bedoeld voor logistieke dienstverleners, en een belangrijke testcase voor de ontwikkeling van elektrische stadsdistributie.

  Wrap-up & vervolg
  Richard Hoving (Challenge Lead Mobiliteit, Amsterdam Economic Board)

  Toegang voor deze meetup gaat via deze link: 

  https://zoom.us/j/2087833900?pwd=ZWFSVTNqa3ZUYnJnenFDWWk0ODc3QT09

  Meeting ID: 208 783 3900
  Password: GDZES4
  Klik hier op 29 juni om 15:00 uur op.

  Serie Meetups

  Voor 2020 is ons doel om een regionale impuls te geven aan de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek, de GDZES.Eind 2014 tekenden 54 partijen samen met voormalig Staatssecretaris Mansveld de landelijke Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) . Deze partijen onderzoeken samen hoe emissievrije bevoorrading van stadskernen in praktijk gebracht kan worden. Het doel is om in 2025 zoveel mogelijk emissievrije stadslogistiek te realiseren. Dit heeft in de eerste helft van het jaar geresulteerd in meer dan 50 nieuwe regionale ondertekenaars. In 2020 organiseren we een serie meetups waarin partijen met elkaar het gesprek kunnen aangaan en waar men van elkaar kan leren. Tijdens elke meetup staat er een ander thema centraal.

  Registratie voor deze Meetup is verplicht. 

  Wil je voortaan ons laatste nieuws en aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter, LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.