ahti Connect ‘Virtual wards: Binnenkort de realiteit?’

 • Gezondheid
 • Sprekers

  • Elie Rusthoven, Projectleider eHealth & Innovatie bij Cordaan
  • Patrick Blanshard, CEO bij Sensory Technologies

  Waar gaat het over?

  Ziekenhuisopnames worden korter en complexe patiënten worden steeds vaker thuis verzorgd. De scheidslijn tussen ziekenhuiszorg en thuiszorg begint steeds meer te vervagen. Dit betekent dat schaarse en gespecialiseerde kennis op vele locaties nodig is. De virtual ward is een manier om thuiszorg te verbinden met hooggespecialiseerde kennis door middel van geavanceerde technologie en processen. Door gebruik van remote monitoring, telehealth, geavanceerde algoritmes en andere technologieën wordt het mogelijk om de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plek, voor de juiste prijs aan te bieden.

  Elie Rusthoven vertelt over het virtual wards concept waar één platform de zorg op afstand kan bevorderen voor de Amsterdamse bevolking en hoe eHealth het tekort aan medisch personeel kan oplossen.

  Patrick Blanshard bespreekt eShift en wat dit kan betekenen als innovatieve oplossing voor virtual wards voor chronische zieken en palliatieve patiënten.

  Cordaan

  Cordaan is er voor iedereen die zorg, ondersteuning of begeleiding nodig heeft op verschillende locaties en wijken en ook zo veel mogelijk thuis. Zij werken met vrijwilligers, mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties. Cordaan is een van de grootste zorgorganisaties in Amsterdam, die haar verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad.

  Sensory Technologies

  Sensory Technologies wil de patiëntenzorg transformeren. Het bedrijf stelt mensen in staat om samen te werken en om transparante en verantwoordelijke gezondheidszorgsystemen te ontwikkelen door middel van innovatieve technologie. Dit is toegankelijk en bruikbaar voor iedereen, ongeacht waar deze is, om zo een positieve impact te creëren op de samenleving.

  Kom je ook?

  Toegang is gratis. Let op: Het event is deels in het Nederlands en deels in het Engels. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan. Wij zien je graag op 17 mei!

  Save the date!

  De volgende ahti Connect vindt in september na de zomervakantie plaats. Wij nemen in juni wel deel aan WeMakeThe.City, een vijfdaags festival over urgente uitdagingen in stedelijke gebieden.